úterý 25. prosince 2012

Linecké cukroví


Ingredience
200g rostlinného tuku (Alsan)
150g hladké bílé mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
80g moučkového cukru
trocha citrónové šťávy
--------------------------------
marmeláda
čokoládová poleva, oříšky, ... na ozdobu

Postup
V míse smícháme oba druhy mouky a cukr. Přidáme nakrájený povolený tuk a citrónovou šťávu. Rukama vypracujeme těsto, které necháme minimálně hodinu odležet v lednici.
Poté těsto rozválíme na plát tenký asi 3-4 mm a vykrajujeme tvary, které rovnou skládáme na plech a pečeme na 160°C (hlídáme, až těsto začne hnědnout).
Nakonec cukroví spojíme marmeládou a zdobíme, jak chceme.
Skladujeme na suchém a chladném místě.

4 komentáře:

  1. Ahoj Karolínko, napíšeš post o tom jak sis užila Vánoce a co jsi našla pod stromečnem?:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, samostatný článek dělat nebudu, ale něco připíšu k prosincovému random:))

      Vymazat
  2. mňamka!! zbožňujem takéto dobroty!


    http://miadra.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat