sobota 20. dubna 2013

Zapečené brambory s červenou řepou

Ingredience (2 porce)
500 g brambor
400 g červené řepy
1/2 balení ovesné smetany (125 ml)
1 menší cibule 
4 stroužky česneku
sušený tymián
mletý kmín
sůl, pepř
olivový olej

Postup
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Troubu zapneme na 200° C.
Brambory a řepu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme - cibuli na proužky, česnek na plátky. Do zapékací mísy dáme nejprve vrstvu brambor, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tymiánem. Poté dáme vrstvu červené řepy, kterou posypeme nakrájenou cibulí a česnekem a zalijeme trochou smetany a vrstvení opakujeme. Skončíme vrstvou brambor, kterou můžeme lehce pokapat olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby asi na 20-30 minut.

10 komentářů:

  1. Po červené řepě bych se mohla utlouct, takže děkuju:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, teď přichází zase teplo a chci se tě zeptat, jestli bys nepřidala nějaký recepty na zeleninový a ovocný saláty :) a hlavně zálivky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no to bude trochu těžší, protože já si furt dělám podobné saláty i zálivky :) Ale něco se tu určitě mihne :)

      Vymazat
  3. no to je něco pro mě !!! :) ňam ♥

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Uplně pro,moje chutě, mňam červená řepa :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dewii, ty máš vážně boží recepty.

    OdpovědětVymazat
  6. repa je super. chodim ju kupovat k nam na trh. a hlavne chuti aj mojej krpatej :) ja ju peciem zakrytu v keramickom pekaci, nakrajanu na velke kocky, so zemiakmi, mrkvou, cibulou, cesnakom. niekedy sladke zemiaky. poliate olivovym olejom a posypane bylinkami a dochutene podla potreby. hodi sa k tomu vege-tatarka.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Kamarádka mi poslala odkaz na tvůj blog a asi ji budu na navěky vděčná. Úžasné recepty i rady. Děkuji! Zrovna si pochutnávám na tomto jídlu a i když jsem si zapomněla koupit smetanu, tak je to výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, já děkuju!! Doufám, že recepty budou chutnat a rady pomůžou! :3

      Vymazat
  8. Neměla jsem smetanu a v závěru jsem přidala plátky uzeného tofu.... bylo to výborný! :-) Akorát si nedovedu představit tu uvedenou dobu pečení.. dělala jsem to asi 45 minut a byla jsem spokojená. Po 20 minutách to musí být ještě hrozně křupavý...

    OdpovědětVymazat