neděle 14. dubna 2013

Zelná polévka s houbami


Ingredience
500 g kysaného bílého zelí
400 g brambor
50 g sójového granulátu (1/2 balení)
200 g žampionů (nebo jiných hub)
1 velká mrkev
1 cibule
250 ml rostlinné smetany (1 balení)
zeleninový vývar
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
bobkový list
drcený kmín
5 kuliček nového koření
8 kuliček celého černého pepře
sůl
olej

Postup
Sójový granulát uvaříme podle návodu na obalu a po uvaření vymačkáme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s kmínem.
Nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony osmahneme na oleji, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a zalijeme zeleninovým vývarem. Z kysaného zelí slijeme vodu, pokrájíme ho a přidáme společně s bobkovým listem, drceným kmínem, celým pepřem a novým kořením k základu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme brambory a sójový granulát, přilijeme sójovou smetanu a vodu ze zelí, dochutíme solí, chvilku povaříme a můžeme podávat.

4 komentáře:

  1. Já moc houby nemám v lásce, takže to není nic pro mě, ale je super, že sem dáváš své recepty. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mnaaaaam, neměla jsem houby už ani nepamatuji. hned bych si je dala:)

    OdpovědětVymazat
  3. miluju tvoje jídelní fotky, recepty, servírování, nápaditost! prostě moje top vegan inspirace :)

    OdpovědětVymazat