pondělí 7. dubna 2014

Nejjednodušší celozrnné palačinky!




31 komentářů:

  1. Taky mi dělaly lívance problém, neodhadla jsem konzistenci a pak jsem to otáčela brzy. První výtvory byly fakt otřesné, ale teď se mi to docela daří a už to vypadá k světu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mohu dát místo celozrnné špaldové mouky normální mouku(pšeničnou)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, jen asi bude stačit méně vody (celozrnná jí "sežere" víc :))

      Vymazat
    2. A jaká by byla nejvhodnější(hladká/hrubá/polohrubá)?

      Vymazat
    3. Na palačinky jednoznačně hladká :)

      Vymazat
  3. přítel, přítel, přítel..:D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají nádherně! Dala bych si je "naslano" :3 ještě vymyslet nějakou náplň :D znám jen špenátovou... a celozrnnou mouku jsem si teď velmi zamilovala! Teď jsem udělala čistě jen z celozrnné mouky bublaninu s rybízem a chutnala mi více než z obyč mouky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lze i s pohankovou? Potřebuji bezlepkové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela jsem, takže nemůžu posoudit, ale u pohankové bych radši přidala nějaké pojidlo :)

      Vymazat
  6. vypadají krááásně !
    palačinky dělám hodně často, v poslední době hlavně z hodně najemno pomletých vloček, vloček napůl s celozrnnou pšeničnou moukou nebo jen z té mouky :)

    OdpovědětVymazat
  7. včera jsem dělala pohankovo banánové lívance: uvařit půl hrnku pohanky ve vodě + přezrálý banán + rostlinné mlíko + celozrnná mouka + trošku sody, soli a cukru => do mixéru a už jen smažit...pošmákly jsme si :D doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  8. Až na toho přítele

    OdpovědětVymazat
  9. no ty vypadají úžasně, taky se veganských palačinek bojím, ale ty jsi mě přesvědčila, že je určitě někdy zkusím!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se palačinky jen z pšeničné mouky a vody už několikrát absolutně nepovedly. Je to věda!

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý, dneska jsem poprvý dělal palačinky, a povedly se. :) Jenom jednu věc bych pozměnil: podle mě je lepší dávat až trochu oleje na pánev pod každou palačinku, aby se tam palačinka nepřichytávala. I když jsem ten olej dal do těsta podle tvého receptu, tenhle problém jsem měl. A než jsem olej začal lít na pánev, zkazily se mi asi dvě palačinky...

    OdpovědětVymazat
  12. Můžu se zeptat které džemy jsou veganské? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud džemy tak bych osobně volil ty kvalitní a ne ze Supermarketů protože tam v 90% případů nikdy kvalitu nedostanete takže buď domácí džemy a nebo nějaké opravdu kvalitní například ze zdravé výživy kde navíc nebudou s přídavkem odporného bílého cukru a konzervantů ano sice si připlatíte ale za kvalitu se hold platí :-)

      Vymazat
  13. Na obrazku vypadaji krasne, mne se ale strasne lepi ... :(

    OdpovědětVymazat
  14. První palačinky co se mi povedly! Vždycky jsem dělala nějakou extra super variantu s rozmačkaným banánem, lněnými semínky, ale nikdy takhle jednoduchou :D A povedlo se na jedničku :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vyzkoušeno, a je to dobrota :) Palačinky naslano dělám tak, že do těsta přidám rozmražený špenát, ze kterého jsem vymačkala vodu, ochutila ho solí a česnekem. Jím s balkánským sýrem (ještě nejsem veganka), a myslím, že s naslano naloženým tofu nebo uzeným nastrouhaným tofu jako posypkou by to taky mohlo být dobré :)

    OdpovědětVymazat
  16. A do dnešního dne jsem si myslela, že palačinky bez vajíčka nejdou. Jsou ještě lepší!! Díky za prima recept, už jiný dělat nebudu. :) Naplnila jsem je čokoládovým tofu tvarohem, pecka!

    OdpovědětVymazat
  17. Jsou výborné!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Na kolik porcí je tento recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cca 8 palačinek, tak záleží kolik jich sníš :))

      Vymazat
  19. Dneska jsem je dělala z polohrubé mouky a vody, nevěřila jsem, ale povedly se! Dobrý tip na předvýplatové jídlo :D

    OdpovědětVymazat
  20. Mně se "přítel" líbí. Vše je poté o něco osobnější, příjemnější a mám zaručeno, že budou chutnat i tomu mému. :D Avšak palačinky se mi vůbec nevyvedly, trhaly se, pálily se a nebylo možné je otočit před tím, než se spálily, tak to zkusím příště, až opět seberu odvahu. :)

    OdpovědětVymazat