úterý 23. července 2013

Pohanka nasladko


Ingredience
50 g pohanky lámanky
100 ml vody
špetka soli
     + ovoce (čerstvé i sušené), semínka, oříšky, sladké sirupy,...

Postup
Vařená pohanka
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Do hrnce vsypeme pohanku a povaříme 3 minuty. Vypneme sporák, na hrnec dáme pokličku a dáme do peřin (nebo na topení) asi na 25-30 minut. Poté do pohanky přidáme ingredience dle chuti, zamícháme, přendáme do misky a můžeme podávat.

Nevařená pohanka
Pohanku zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Ráno přidáme ingredience dle chuti, zamícháme a můžeme podávat.

Poznámky
Moje verze na fotce - banán, jablko, mletá skořice, rozinky, slunečnicová semínka a navrch jsem pohanku posypala nasekanými mandlemi.

6 komentářů:

  1. aaaa to záhlaví, skvělý ! :)
    jinak pohanku jsem měla zatím jen jako přílohu naslano, ale moc mi nejela - ale to bylo určitě mou neschopností to nějak ochutit :D Ale kaše z vloček mi chutnala moc :)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to krásně... taky mám moc ráda pohanku na sladko, hlavně kaše)

    OdpovědětVymazat
  3. Vařilas pohanku i v rostlinném mléce? S čerstvým ovocem je to neskutečná mňamka! :3 Klidně to může být i jako oběd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevařila, jen jsem si jí trochu zalila mlékem, když už nabobtnala :) A to na obrázku je právě oběd!:D :)

      Vymazat
  4. chutná ti pohanka víc než vločky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ovesné a jáhlové vločky pohanka nemá :))

      Vymazat