Ingredience
170g rostlinného tuku (Alsan)
100g hladké bílé mouky
100g celozrnné špaldové mouky
40g moučkového cukru
80g mletých vlašských oříšků
1 balení vanilkového cukru
---------------------------------
moučkový cukr s vanilkou na obalení
Postup
V míse smícháme oba druhy mouky, moučkový i vanilkový cukr a ořechy. Přidáme nakrájený povolený tuk a rukama vypracujeme těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet v lednici.
Z uleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které skládáme na plech a pečeme na 180°C. Hlídáme, až kraje rohlíčků začnou hnědnout.
Upečené rohlíčky obalíme v cukru a skladujeme na suchém a chladném místě.
Poznámky
U rohlíčků můžete použít i vanilkový lusk - buď ho dát do nádoby s cukrem asi týden před pečením nebo ho dát po upečení do krabice s rohlíčky, aby natáhly vůni.
Pozor, stella není vegan. Obsahuje vitamin B3.
OdpovědětVymazatJá vím, že jí někteří vegani používají. Osobně upřednostňuji radši Alsan, protože Stella má vysoký obsah transmastných kyselin, jen Alsan je o dost dražší no...
VymazatSice je o dražší, ale není to přece tolik - 35 Kč za jednu kostku, to je stejný jako máslo. :)
Vymazatmáslo stojí ted 20 :)
VymazatOproti stelle, která bývá ve slevě za 10,- je to o dost dražší :) Ale tak většinou peču s olejem, takže si jednou připlatit za alsan můžu :)
Vymazatmohla bych se zeptat co vegani jedí na Vánoce? :) Myslím tím štědrovečerní večeři
OdpovědětVymazatPár příkladů z jedné vegan skupiny na fb:))
Vymazat1. Bramborovej salát (brambory, mrkev, okurky, sojanéza, a já nevim co ještě) a sojový plátky obalovaný v kukuřičnejch lupínkách.
2. čočka, RAW "bramborový" salát a houbový kuba
3. zeleninová polievka s kvasnicovími knedlíčkami, bramborový šalat a obalený domácí seitan
4. Bramborovy salat a celerove rizky
5. kapustnica s udenym tempehom alebo s rastlinnou klobaskou, hribami a susenymi slivkami, zemiakovy salat s tofunezou a spravim nejake strukovinove karbonatky v hraske, marinovane tofu a tak..a vegansky oblatky s agave sirupom..
6. bramborový salát a marinované tofu obalené v hrašce
7. My budeme mít staročeské čtyřchodové menu ve vegan verzi. První chod - čočka na kyselo, druhý chod - houbový kuba, třetí chod - hrachová polévka a čtvrtý chod bramborový salát s variací řízků (asi nejspíš seitan a pak podle toho, co budemem mít v lednici, asi hlíva, celer apod.).
8. obalovane robi rizky a brsalat
děkuji moc:)
Vymazat