neděle 3. února 2013

Veganský sýr ricotta z tofu

Ingredience
200 g tofu natural
4 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušené nasekané bazalky (nebo 2 lžíce čerstvé)
1 lžička granulovaného česneku
sůl a pepř podle chuti

Postup
Z tofu vymačkáme vodu a rozmačkáme ho vidličkou, přidáme ostatní ingredience a pečlivě smícháme.

Poznámky
Na zahraničních kuchařkách je tento recept uváděn jako veganská verze sýru riccota, avšak popravdě netuším, jestli to chutná jako sýr ricotta, protože jsem ho nikdy neměla :D Každopádně mi tenhle veganský sýr z tofu moc chutná :)

6 komentářů:

  1. To vypadá úžasně a navíc je to veganské a jednoduché!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám dotaz, chystám se to zkusit, ale dnes jsem v byla v Tescu na nákupu a to lahůdkové droždí jsem nějak nenašla :/. Kde ho kupuješ a jak třeba vypadá obal?(jsem taky z Plzně, tak klidně i konkrétní obchod). Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Tescu jsem ho viděla taky, ale kupuji ho ve zdravé výživě, konkrétně ho mám z Herbia :) Obal: http://www.bio-country.cz/img/big/84494-drozdi-susene-vlocky-standard.jpg

      Vymazat
    2. Tak děkuji, dnes tam zajdu. Zítra se chystám na tvou veganskou pizzu a tenhle sýr, tak pak dám vědět jak to dopadlo :D:).

      Vymazat
  3. Momentálně nemám možnost zakoupit si lahůdkové droždí, proto bych se ráda zeptala zda jde něčím nahradit? :) Děkuji.

    OdpovědětVymazat