čtvrtek 28. března 2013

Jablečné lívance

Ingredience
1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku jablečného pyré
2/3 hrnku rostlinného mléka
1 nastrouhané jablko (cca 150g)
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
2 lžičky jedlé sody
pár kapek citrónové šťávy
špetka soli

+ jablečné pyré a nasekané lískové (či jiné) oříšky
+ rostlinný olej (já měla lískooříškový)

Postup 
V míse smícháme jablečné pyré, mléko, cukr, skořici, špetku soli a nastrouhané jablko. Pokapeme trochou citrónové šťávy, přisypeme mouku a jedlou sodu a vše rozšleháme, dokud není těsto hladké (podle potřeby přidáme buď mléko, nebo mouku - těsto by mělo být trošku hustší než těsto na palačinky). Těsto necháme 10 minut odstát a poté na malé vrstvě oleje z obou stran smažíme malé lívanečky.


Poznámky
Část mouky můžete nahradit jemnými ovesnými vločkami. 

11 komentářů:

  1. já je dělala normálka vajíčko,nastrouhané jablíčko a troška mouky! :) mňam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechci být zlá, ale k čemu je vegance informace o lívancích s vajíčkem? :D

      Vymazat
  2. Tak ty si rozhodně udělám zítra k snídani :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen se mi nezdá lískooříškový olej vhodný na smažení

    OdpovědětVymazat
  4. chci se zeptat, jakou konzistenci to má mít před smažením, má to být tekuté, jako na normální lívance, nebo tuhé a jen to jakoby opékat? :)
    děkuji;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radši trochu méně tekuté než na normální lívance, je tam dost tekutých přísad :)

      Vymazat
  5. Ahoj, chci se jen zeptat, nikde jsem to nenašla.. Ale jaké rostlinné oleje jsou použitelné? Používám jen kokosový (moc nemusím) a nebo slunečnicový (je v pořádku, že jsem ho nepřestala používat?) a nebo olivový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, často čtu, že nejlepší je řepkový (po kokosovém samozřejmě) a olivový :)

      Vymazat
    2. Díky moc :) Ale slunečnicový taky snad nevadí :D (ale..ty jo..já zase celou dobu myslela, že řepkový je hnus...tak co se člověk nedozví! :) )

      Vymazat