pondělí 22. dubna 2013

Celozrnná mrkvovo-jablečná buchta

Ingredience 
2 hrnky celozrnné mouky
1/3 hrnku přírodního cukru s třtinovou melasou
1/4 hrnku rozinek
1/4 hrnku nasekaných lískových oříšků
1/4 hrnku nasekané hořké čokolády
1/4 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek rostlinného mléka
500 g jablek
500 g mrkve
1/2 sáčku vanilkového pudingu v prášku
2 lžíce mleté skořice
1 lžíce jablečného octu
1 lžíce jedlé sody

Postup
Troubu předehřejeme na 180° Celsia. Plech vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
V jedné míse smícháme sypké ingredience spolu s oříšky, rozinkami a nasekanou čokoládou. Do druhé nastrouháme mrkev a jablka a vymačkáme z nich vodu, poté přilijeme mléko, olej a jablečný ocet, vše promícháme a přidáme k sypké směsi. Obě směsi smícháme, nalijeme na plech a pečeme v troubě asi 25 minut.

Poznámky
Další z extra vláčných buchet :)) Pokud máte takovéto buchty rádi jako já, tak varuji, že jsem schopná sníst půl plechu této buchty během pár hodin (vždyť je tak zdravá!) :D

13 komentářů:

  1. Jak už jsem psala na fb... strouhaná jablka s mrkví dostaly nový rozměr. :D

    OdpovědětVymazat
  2. mnaaaam, to tenhle týden musím zkusit! :))

    OdpovědětVymazat
  3. A kde je v tom receptu použit ten banán?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaaj, já to zapomněla přepsat - tam má být puding! Já to poprvé dělala s banánem a podruhé s pudingem a ta druhá verze vyšla lépe :)

      Vymazat
  4. Recept som vyskúšala a musím povedať, že koláčik sa veľmi vydaril a bol perfektný. Nevedela som sa ho nabažiť. Ďakujem za recept :)

    OdpovědětVymazat
  5. Můžeš prosím napsat, na jak velký plech to je? Lucka

    OdpovědětVymazat
  6. Jablcny ocot doma bohuzial nemam :( je do buchty nevyhnutny alebo sa da niecim nahradit? :) B.

    OdpovědětVymazat