sobota 14. dubna 2012

Zapečený lilek plněný sójovým granulátem


Ingredience
Lilek, sójový granulát, tavenýr, cibule, česnek, bazalka, sójová omáčka, pepř, sůl

Postup


Sójový granulát připravíme dle návodu. Lilek podélně rozřízneme, vydlabeme a vnitřek nakrájíme na kostičky. Tavenýr nastrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. 


Na olivovém oleji osmahneme cibulku a česnek. 


Přidáme vydlabanou část lilku a sójový granulát. Ochutíme bazalkou, osolíme a opepříme. Zakapeme trochou sójové omáčky. 


Hotovou směs nacpeme do lilku a posypeme tavenýrem. 


Dáme do zapékací mísy a pečeme na 220C asi 20minut (v originálním receptu bylo 30, ale mně stačilo dvacet minut a lilek byl hotový až až). 


Dobrou chuť:)

4 komentáře:

  1. Lilek zrovna delam na obed, ale s kurecim masem teda:)
    mnam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem dělala na oběd :)lilek je mňamka:))

      Vymazat
  2. Ahoj, solíš lilek nějak předem, aby pustil hořkost? Jinak vařím a těším se na oběd...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, většinou ne, nemám trpělivost čekat :D ale když je čas, tak ano :)

      Vymazat