pátek 7. prosince 2012

Rýže s dýňovou omáčkou


Ingredience (2 porce)
1/2 dýně hokkaido
1 hrnek rýže
1/2 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
kurkuma
olivový olej
mletý zázvor

Postup
Rýži dáme vařit do osolené vody.
Dýni umyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.
Rýži natural dáme vařit do osolené vody (na hrnek rýže použijte 2 a 1/4 hrnku vody).
Na olivovém oleji osmahneme cibulku a česnek. Přidáme dýni, zalijeme trochou zeleninového vývaru (případně vodou) a necháme dusit do měkka. Dochutíme solí, pepřem, kurkumou a muškátovým oříškem. Podáváme s rýží.

1 komentář: