čtvrtek 3. ledna 2013
Americké lívance
Ingredience
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek sójového mléka
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
javorový, nebo agáve sirup
Postup
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme olej a mléko a pečlivě promícháme.
Z těsta na pánvi smažíme lívance - jakmile se na lívanci objeví bublinky, tak ho obrátíme a opečeme z druhé strany.
Hotové lívance podáváme přelité javorovým, nebo agáve sirupem.
Poznámky
Ideální je dát do těsta ještě ovoce (borůvky, rybíz, jahody, apod.).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
mňam !
OdpovědětVymazatvypadají skvěle!
OdpovědětVymazatmáš fantastickej blog prostě! :)
OdpovědětVymazatkoľko lievancov sa da urobiť z tohto cesta?
OdpovědětVymazatZáleží jak je uděláš tlusté a velké - v takové té tradiční velikosti jich budeš mít cca 7-9 :)
Vymazats jahodama a banány:33
OdpovědětVymazatPrávě je snídám s borůvkovým Provamel sój-gurtem a čerstvými borůvkami a je to-mmm, úžasné:) určitě zařadím častěji:)
OdpovědětVymazatkoľko je to "hrnek"? 2dcl? 2,5 dcl?:D dik
OdpovědětVymazat2 dcl :)
Vymazatšlo by je udělat i ze špaldové mouky? Musím omezit pšeničné výrobky.
OdpovědětVymazatAno :)
VymazatS agáve sirupem jsou dokonalý! ^^
OdpovědětVymazatNah, dalo by se sójové mléko nahradit i mandlovým? :)
OdpovědětVymazatDalo :)
Vymazatvýborný nadejchaný, vsem doporucuju :)
OdpovědětVymazatNejlepsi livance :)
OdpovědětVymazat