čtvrtek 3. ledna 2013

Americké lívance


Ingredience
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek sójového mléka
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
javorový, nebo agáve sirup

Postup
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme olej a mléko a pečlivě promícháme.
Z těsta na pánvi smažíme lívance - jakmile se na lívanci objeví bublinky, tak ho obrátíme a opečeme z druhé strany.
Hotové lívance podáváme přelité javorovým, nebo agáve sirupem.

Poznámky
Ideální je dát do těsta ještě ovoce (borůvky, rybíz, jahody, apod.).

16 komentářů:

  1. máš fantastickej blog prostě! :)

    OdpovědětVymazat
  2. koľko lievancov sa da urobiť z tohto cesta?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží jak je uděláš tlusté a velké - v takové té tradiční velikosti jich budeš mít cca 7-9 :)

      Vymazat
  3. s jahodama a banány:33

    OdpovědětVymazat
  4. Právě je snídám s borůvkovým Provamel sój-gurtem a čerstvými borůvkami a je to-mmm, úžasné:) určitě zařadím častěji:)

    OdpovědětVymazat
  5. koľko je to "hrnek"? 2dcl? 2,5 dcl?:D dik

    OdpovědětVymazat
  6. šlo by je udělat i ze špaldové mouky? Musím omezit pšeničné výrobky.

    OdpovědětVymazat
  7. S agáve sirupem jsou dokonalý! ^^

    OdpovědětVymazat
  8. Nah, dalo by se sójové mléko nahradit i mandlovým? :)

    OdpovědětVymazat
  9. výborný nadejchaný, vsem doporucuju :)

    OdpovědětVymazat