úterý 11. června 2013

Rajčatovo-čočková omáčka

Ingredience (4 porce)
150 g červené čočky
300 - 400 g rajčatového pyré (podle přílohy :)
4 velká čerstvá rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
oregano, bazalka
sůl, čerstvě namletý pepř
olivový olej

Postup
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Po zesklovatění cibulky přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a rajčatové pyré a přisypeme červenou čočku. Podlijeme trochou vody a necháme vařit do změknutí čočky. Podle potřeby přiléváme vodu. Po změknutí čočky osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou a oreganem. Podáváme s hnědou rýží, celozrnnými těstovinami či špagetami, bulgurem, bramborem,.. (na fotce variace s celozrnnými špagetami, jarní cibulkou a zelenými olivami).

Poznámky
Moje oblíbená omáčka, není týdne, kdy bych jí minimálně jednou nedělala! S omáčkou si můžete hrát a přidat do ní, co chcete - já většinou přidám ještě nějakou nakrájenou zeleninu (mrkev, řapíkatý celer, brokolice, květák...). Pokud doma nemáte čerstvá rajčata, tak můžete použít konzervu s rajčaty nebo udělat omáčku jen z pyré (a naopak - když není pyré, dejte jen rajčata).

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Pyré = pyré.... http://www.chemievjidle.cz/foto_chemie/15/801_650.jpg Kupuji v Kauflandu.

      Vymazat
  2. vyzeraaa to a bezpochyb chuti skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Výborně, už vím, co zítra k večeři =) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, tak to je primo recept pro me! Mnam! <3

    OdpovědětVymazat
  6. Dělala jsem něco podobného, ale bez rajčat a taky na špagety. :D Červená čočka je moc dobrá.

    OdpovědětVymazat
  7. To by mohlo být dobré, díky za recept:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, právě jsem dovařila a ochutnala první sousto, božské! Děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat
  9. Připravovala jsem si zítra k obědu, ale neodolala jsem a nacpala jsem se ještě na noc. Výborné :-).

    OdpovědětVymazat