čtvrtek 22. srpna 2013

First day at the gym

Zdravím! Dnešní článek bude trochu delší a nebude v něm nic moc zajímavého, jen "deníčkovské" bláboly, takže kdo nemá chuť číst, může článek rovnou zavřít.
Poslední dva dny mám po dlouhé době konečně dobrou náladu. V úterý mi zvedl náladu koncert, kde jsem zase viděla pár starých známých a poslechla skvělou hudbu (a po hrozně dlouhý době pila pivo! a ne, víno je nejlepší prostě :D), včera mě nejvíc potěšil balíček od Dear Friends Clothing s hrozně moc dárečky ♥  a taky schůzka s trenérem. První trénink jsme domluvili na dnešní ráno (celkově s ním budu mít 4 hodiny, kdy mě naučí se stroji a pak mi vytvoří tréninkový plán). Jsem ráda, že jsem konečně překonala stud a šla do toho, protože jsem si posilovnu ihned zamilovala (ani se mi odtamtud nechtělo odcházet a strašně mě mrzí, že zítra musí svaly regenerovat, takže mám další trénink až v sobotu)!
Trenér je sympaťák, byl potěšený, že nechci hubnout ("A nejlepší jsou ty slečny, co přijdou, že chtějí zhubnout jen břicho nebo jen stehna" :D), ale nabírat svaly. Jen moje jídelní návyky ho dostaly :D Probíral stravu a řekl, že nechápe vegetariány a já na to "nooo, já jsem veganka" - tak jsem mu musela vysvětlovat co je špatného na vajíčkách a že bílkoviny opravdu máme kde brát :D Jo a hned po příchodu jsem v šatně potkala Katku z Veganzy - vůbec jsem netušila, že je z Plzně a moc mě to potěšilo!! Doufám, že si spolu někdy někam zajdeme a popovídáme si o cvičení, stravě a tak :))

nová kartička (jako bych jich už tak neměla plnou peněženku!:D)

Po krátkém zahřátí jsme začali cvičit na strojích. Trochu jsem se bála, jak budu dávat cviky na ruce, protože ty jsem doma dost zanedbávala a naštěstí všechno v pohodě. Hodina uběhla jako voda. Martin (trenér) byl překvapený, že se skoro vůbec nepotím (takový milý dárek od matky přírody :D) a pak říkal, že je fajn, že nemám zkrácené svaly. A taky byl překvapený, že mám víc posílenou zadní stranu stehen než přední - většina lidí to má prý obráceně. Naopak se prý musím naučit správně dýchat a nehrbit záda (s čímž vím, že mám problém). No, fakt mi mrzí, že můžu jít znova až v sobotu! Taky mě mrzí, že jsem se odhodlávala tak dlouho - vážně není čeho se bát, takže pokud někdo furt váháte, jestli začít chodit do posilovny, tak s tím přestaňte a jděte! :))
Odpoledne jsem měla pak na plánu ještě dvě věci - návštěvu tetovacího salónu (včera jsem to už nestíhala) a nemocnice. V salónu nikdo nebyl, ale aspoň se mi podařilo tatérovi konečně dovolat. Moc mě nepotěšil, protože první volný termíny má až příští rok. Takže hold na tu kérku, co jsem chtěla jako první, půjdu až v lednu a ta, co měla být druhá bude (snad - pokud si jí nerozmyslím) na podzim. V nemocnici jsem pak navštívila kamaráda, co jde zítra na operaci (ten, jak má zlomenou lícní kost). O víkendu se za ním možná stavím znova s knížkami a něčím na zub (jestli tedy bude schopný vůbec něco jíst). Jinak mám na víkend v plánu jen relaxovat, číst, poklidit byt a v sobotu ráno do posilovny. Co plánujete vy? :)

P.S.: Obnovila jsem ask. Takže kdo máte jakékoliv rozumné (!!) otázky, můžete se zase ptát :))

22 komentářů:

  1. ja som sa zo začiatku bála, že vo fitku budem z cvičenia zničená a nebudem mať čas a podobné výhovorky a teraz som tam každý deň viac ako hodinu a pol a vždy mi to strašne zlepší náladu
    ... ja som začala cvičiť aby som si zlepšila kondičku a nabrala nejaké svaly a aj som potrebovala trocha zhodiť
    ... a cez vikend idem fotiť na majstrovstvá v kanoistike a potom tiež do posilky

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek, moc mě bavil a úplně z něho sálá tvoje radost a spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda pivo nepiju,vůbec mi nechutná,takže s tím vínem souhlas. Je super, že tě to cvičení takhle baví a užíváš si to. Trenér působí sympaticky podle toho, co píšeš, i když jsi asi nebyla nadšená z dalšího vysvětlování o vajíčkách..:D No, já se prostě budu muset odhodlat jít taky, jak to tak vidím. Zkusím to a uvidím :D A co se kérky týče,aspon se máš na co těšit, já vůbec nevím,kdy půjdu.. a takhle aspon víš, že máš vytíženého (nejspíš =kvalitního:D) tatéra.

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla trenérku, jednu známou a já se jí to ani nesnažila vysvětlit, unavuje mě to říkat to furt dokola. Ale popsala jsem jí tak nějak složení mých chodů a tak a už námitky neměla.

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to milé překvápko tě tam dnes potkat. Já mám z Fitness galerie teď druhý domov :-) Já se musím přiznat, že mě Martin moc sympatický není, ani nevím proč. Přijde mi, že je to takový machýrek a užívá si, jak jsou tam z něj ženské paf. Taky jsem z něj trochu nervní, když ke mě vždycky přijde nečekaně ze zadu, šáhne na mě a začne mě opravovat, jak má dělat cvik lépe. Joo, vím že se někdy hrbím, ale takovéhle přepadovky jsou mi trochu nepříjemné.
    Ale jsem ráda, že tobě se první trénink líbil a že k nám teď budeš chodit. Na kolikátku jdeš v sobotu? Já tam budu mezi 9 a 10. Kdyby se ti chtělo, můžeme si jít pak někam na chvilku sednout nebo vezmu hafana a můžeme se jít projít třeba k řece. Ráda tě poznám blíž. Moc vegan fitness spřízněných duší tady v Plzni nemám :-D
    Měj se páá, K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla fakt v šoku, když jsem tě viděla! :) Vůbec jsem netušila, že si odtud. Mně přišel celkem v pohodě, možná kvůli tomu, že paf z něj fakt nejsem, tak se nemusí předvádět :D Tak to se uvidíme, taky jdu na 9, takže po desáté bych měla mít hotovo :) A projít se půjdu moc ráda :))

      Vymazat
  6. Hele a ten tatér? Není to dodáč náhodou ? :D Já už jsem k němu objednaná pěkně dlouho a ještě musím čekat do konce října.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je :D to máš štěstí, že v říjnu no..já v lednu :D

      Vymazat
  7. Ahoj, kolik platíš tomu trenérovi? :) A ty sis ho vybrala nebo tam jiný není? :D Nevím podle čeho si trenéra vybrat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, domlouvala jsem se přes mail a Martina mi prostě přiřadili :) a bere si 250,-/1h :)

      Vymazat
  8. moc pěkná kartička z fitka :) a ten trenér ti teda dělá i jídelníček?

    OdpovědětVymazat
  9. Deníčkovské" bláboly si od tebe klidně ráda přečtu častěji :))
    tak to já se naopak potím pořádně (teda naštěstí jen při cvičení, ne normálně během dne :D) a vždycky jsem z celé tělocvičny nejčervenější, to je dar, no...:DD

    OdpovědětVymazat
  10. no, vidím, že také se sebou musím něco dělat..ach jo :D
    jinak skvělá článek

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Dobře, že máš fajn náladu! :)
    Do fitka jsem dřív chodila celkem pravidelně, i boxovat, ale víc mi vyhovuje cvičit sama doma.

    OdpovědětVymazat
  12. Klasická otázka kde vegani berou bílkoviny :D Nad fitkem jsem taky uvažovala, ale nakonec mi to prozatím přišlo jako zbytečné :D Musím se nejdřív naučit pravidelně cvičit doma, ale pak určitě budu uvažovat.

    OdpovědětVymazat
  13. Takovýhle denickovsky "bláboly" častěji, prosím!:)
    Je super, ze se někdo další odhodlal začít cvičit.:)
    Já se přiznám, ze můj trenér ( jak s cinkama, tak boxu) nemel s mým jídelníčkem sebemenší problém. Kouknul na vyváženost a prohlásil, ze pokud to vyhovuje tak parádní. Dal par tipů a bylo to.:):
    Tak držím palce:)

    OdpovědětVymazat
  14. Já se taky odhodlávala jak dlouho a teď si klepu na čelo!! Místo hodiny jsem s ním byla asi dvě a taky, přesně, vůbec se mi nechtělo pryč :)

    OdpovědětVymazat
  15. Preji ti hodne uspechu v tělocvičně :))) nejhorší je dokopat se tam jít, pak už překonat dva až tři první tréninky a pak by to mělo byt ok :D
    Přijd se podivat take ke me budu rada :)

    www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
  16. Já bych se asi trochu styděla cvičit s trenérem, přeci jen, s Jillian jsem vzdychala jak kdybych běžela z Prahy do Plzně. :D ale je super, že máš na to odborníka, těším se na Tvůj "šestibalík" na bříšku!:D <3

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to přeju hodně štěstí :) Taky bych tam měla zajít, mluvím o tom pořád a zatím nic :D

    OdpovědětVymazat