úterý 15. dubna 2014

Seven days, seven lunches! (8)


Cuketa s cizrnou, pórkem a rýží 
Jednoduchý oběd z minima ingrediencí. Pasuji cizrnu na nejlepší luštěninu ♥


Zeleninová směs s žampiony, uzeným tempehem a rýží natural
První pokus použít uzený tempeh do nějaké směsi - do téhle se bohužel až tak nehodil, ale plánuji recept, pro který je uzený tempeh jak dělaný :) Ve směsi najdete papriku, rajče (čerstvá i krájená z plechovky), mrkev a pórek.


Kapustová quinoa (bez cizrny, žampionů a oříšků) posypaná lahůdkovým droždím a sezamovými semínky


Pečené batáty, pečená řepa, dip z tofunézy a zeleninový salát s červenou čočkou 
Chybí jen tempeh a na talíři by bylo vše, co pro mě momentálně představuje tu největší mňamku :) Tofunézový dip dělám z tofunézy, česneku, bylinek, lahůdkového droždí a čerstvě namletého pepře. Zeleninový salát je má klasika: rajče, okurka, paprika, ledový salát, citrónová šťáva, sušená bazalka.


Červená čočka s rajčaty, cuketou a merlíkem
Netradičně oběd do krabičky :) Opekla jsem cibulku, česnek a cuketu, přidala rajčata a uvařenou čočku, zalila trochou vody a nechala dusit. Nakonec jsem přidala přílohu - merlík nebo quinou a vše dochutila kořením a bylinkami.


Rýže s uzeným tempehem, červenými fazolemi, žampiony, brokolicí a pórkem v rajčatové omáčce
Rajčatová omáčka je z rajčatového pyré. Bála jsem se, že všechny tyto chuti spolu nepůjdou moc dohromady, ale bylo to tak dobré, že jsem si to druhý den vařila hned znova :)


Zeleninový salát s červenou čočkou a lahůdkovým droždím, pečená řepa s fíkovým chutney a tempeh natural
Tempeh natural jsem měla poprvé před rokem a letěl do koše - teď se ho můžu ujíst. Tento jsem jen namarinovala v shoyu, koření a lahůdkovém droždí (cpu ho všude :D) a opekla na pánvi. Fíkové chutney mám z březnového Zajíce a jak jsem psala, tak tyto omáčky moc nemusím - tahle je ale skvělá :) 

20 komentářů:

  1. Samé dobroty! :) I když nejsem veganem, vždy se ráda veganskou kuchyní inspiruji, protože je neskutečně chutná a pestrá:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, jedno lákavější než druhé :)! Úplně s Tebou souhlasím, cizrna je vítězka!! :)
    Tak mě napadá, byla jsi už na plzeňské premiéře v Loving Hut? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mému oku nejvíce zalahodil zeleninový salát s červenou čočkou, ale všechny recepty vypadají moc chutně a povedeně ;)
    Ani se nedivím, že lahůdkové droždí sypeš všude, je to dobrota :) :D

    OdpovědětVymazat
  4. Zkoušelas pečenou dýni (hokkaido)? Ta je úplně úžasná, mohlo by ti to chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  5. jako vždy nevím co psát protože je to nádhera a super inspirace :))

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, všiml si kromě mě ještě někdo, že jsou všechny obědy tohohle dílu přirozeně bezlepkové? :) Což je naprosto super, vegan a ještě bez lepku...tahleta úžasná jídla bych ukázala každému, kdo tvrdí, že jíst "jinak" musí být nutně jednotvárné, obtížné a drahé...díky za pravidelnou dávku inspirace, Dewii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho jsem si nevšimla ani já sama! :D Hezký postřeh. Vůbec není zač :))

      Vymazat
  7. Všechny vypadají hodně chutné ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak děláš tu červenou řepu. Jestli jí dáš jen na plech a strčíš do trouby nebo se musí nějak speciálně připravit? :) A kde, prosím tě, kupuješ ty batáty? V Plzni jsem je nemohla nikde sehnat.
    Kdyžtak děkuji.
    Jinak všechna jídla vypadají úžasně, určitě se budu inspirovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, jen jí nakrájím a dám na plech. Batáty kupuji v Albertu, ale mívají je i v Bille a nově v Lidlu :) Děkuju moc :)

      Vymazat
  9. krasne pestrofarebne a urcite chutne jedla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Cizrnu kupuješ v plechovce nebo jak? :)

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem měla cizrnu nejraději, ale když mi z ní jednou vyplavali dva brouci, když jsem ji dala namočit, tak skončila. Nemám odvahu se do ní pustit a to jí tu mám dvě kila. :(( :D Tak mám teď nejraději asi červenou čočku díky její rychlé přípravě. :)
    Jinak všechno jídlo vypadá úžasně. :3

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou tak úžasná jídla! Obdivuju tě, že máš každý den nějaké jiné:) Já jsem taky vegan a vařím si obědy, ale vždy na dva dny dopředu, abych ušetřila čas... Tvé obědy bych prostě chtěla mít!

    OdpovědětVymazat
  13. ňam! to jsou boží kreace, oproti tobě si přijdu hrozně jednotvárně :D

    OdpovědětVymazat