pátek 11. dubna 2014

Recenze: Vegan protein Reflex

Dostalo se ke mně druhé balení Vegan proteinu Reflex a jelikož mi často ohledně proteinových prášků píšete, tak mám pro vás v plánu hned sérii článků o pár značkách, které jsou k dostání na českém trhu. Začneme právě Reflexem, který byl pro mě nejen prvním veganským, ale prvním proteinem obecně. Snažila jsem se od toho moc neočekávat, protože jsem na tento protein četla dost negativních diskuzí co se týče jeho chuti. Nejprve ale obecně o Reflexu a jeho veganském proteinu.

Vegan protein Reflex je hrachový protein, který obsahuje zcela kompletní spektrum aminokyselin stejně jako syrovátková, nebo vaječná bílkovina. Jde o rostlinný protein bez sóji, alergenů a lepku. Vyrábí se ve třech příchutích: jahoda, čokoláda a ovocná směs. Má vysokou stravitelnost (98%). Obsah makroživin na 100 g proteinového prášku je 74 g bílkovin, 4.1 g sacharidů a 5.6 g tuků. Důležité je zmínit jeho čisté složení - nenajdete v něm žádná umělá sladidla a barviva. Místo umělého sladidla je Vegan protein slazen stévií, což je zázračná rostlinka, o které jsem vám psala v článku Jak sladit zdravěji?.

(obrázek zvětšíte kliknutím na něj)
Složení Vegan proteinu od Reflexu:
- bílkovinu z hrachu (Pisum Sativum)
- přírodní barvivo*
- aroma
- plnidlo (korboxymethyl celulóza)
- přírodní sladidlo (stevia)
- trávící enzymy Digezyme
- probiotické kultury LactoSpore

*kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (příchuť čokoláda) / betanin (příchuť jahoda) / beta-karoten (příchuť ovocná směs)

Jedno balení proteinu (2,1 kg) vás vyjde vás na cca 1200-1500,- a dostanete k němu i odměrku (to jsem u prvního balení zjistila až po týdnech používání - nějak se mi do prášku zahrabala a já netušila, že jí k tomu dávají :D). Oficiální stránky Reflexu najdete ZDE

No a teď mé pocity a dojmy :) Díky rozporuplným diskuzím jsem dost dlouho váhala, jakou příchuť zvolit. Nakonec jsem se rozhodla pro čokoládu, jelikož jsem čekala, že její chuť bude nejméně umělá. Podruhé jsem se rozhodla pro příchuť jahoda. Nedokážu srovnat, která z těchto příchutí je lepší, jelikož čokoláda mi ze začátku chutnala, ale po pár měsících se stejným proteinem se toho člověk prostě přepije. Posledních pár týdnů jsme se do pití vyloženě musela do pití nutit a dělala u toho moc pěkné grimasy :D Ale jak říkám - ze začátku mi čokoláda chutnala. Jahoda byla po několika měsících na čokoládě neskutečná lahůdka. Přišla mi chutnější, sladší a méně umělá. Počítám, že po pár měsících bych však byla s jahodou tam, kde jsem byla s čokoládou. Obě příchuti tedy hodnotím kladně a už se těším až vyzkouším i tu poslední - ovocnou směs. Co se týče pěnivosti, tak je protein celkem dost pěnivý, ale méně než například hrachový protein od Nu3tion. Po tréninku příjemně zasytí, s jeho rozpustností je to trošku horší - proteinový shaker je nutnost. Celkově tedy Reflex hodnotím nadmíru kladně - pomalu mu není co vytknout :)

Jen tak mimochodem - firma Reflex má i moc pěkné shakery. Nejsem moc fanoušek barevných shakerů a jejich černošedý mě hned zaujal. Mám ho tak ráda a používám jej tak často, že už ani pomalu nejde poznat od jaké značky je - část nápisu i s mým oblíbeným mottem (tomorrow's nutrition today) už je setřená. Zrovna včera jsem ale v kamenném obchodě Ronnie koukala, že Reflex mají shakery nové s trochu jiným designem a jeden vzala jako dárek pro přítele (tímto zdravím slečnu-prodavačku, která čte můj blog :)).



Máte nějaké zkušenosti se značkou Reflex? :)

14 komentářů:

  1. Od Reflexu jsem měl Creatine, Creatine UpTake (který neskutečně dodá objem a sílu, která bohužel po dobrání opět splaskne :D) a z proteinů dopíjím třetí čokoládovej barel, jelikož obsahuje pravé kakao, dobře se doplňuje s banánem po cvičení a tolik nepění. Navíc se mi dosud nijak nezprotivil.
    K té jahodové příchuti, měl jsem jí jako první od reflexu a neskutečně se mi znechutila, dokonce až tak, že mi z ní bylo fyzicky blbě, což možná způsobuje i mnohem větší pěnivost jahody a vzduchové bublinky pak v žaludku pěkně tíží. Takže jahodu už ne.
    Ten ovocnej mix jsem neměl a ani k tomu nemám odvahu, snad kdyby někdy byla vanilka, bylo by to fajn.
    Jinak s reflexem mám výborné zkušenosti v přístupu k zákazníkovi. Omylem mi poslali kreatin v želatinových kapslích místo sypkého a jako omluvu mi poslali správný + nějaké energy bary. Kreatin už jsem vracet nemusel ;)
    Taky velmi ochotně konzultovali po mailu otázky k sojovým proteinům, které mi nedoporučovali.

    Takže Reflex mohu doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty creatiny jsou taky veg?:) jinak je pravda, ze ta jahoda peni mnohem víc jak coko, to jsem nejak zapomněla poznamenat v článku :)

      Vymazat
    2. Heh...po delší době jsem sem zabloudil a koukám, že jsem neodpověděl. Tak sice opožděně, ale odpovídám. Kreatiny od Reflexu jsou vegan, nabízí je i na šopu vegan-fighter.cz

      Vymazat
  2. Tak to jsem ráda, že to čtu, protože jsem si pořídila taky čokoládu a na mě je ta chuť (asi díky stévii) dost umělá. Líp mi chutná do rýžového mléka než do vody. A s rozpustností nemám problém, zvládám i bez šejkru, rozmíchám vidličkou :-) Příště tedy sáhnu po jahodě :-) Díky!

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zas ten čokoládový nechutnal ze začátku...pak jsem mu přišla na chuť :D...ale občas se do toho taky nutím, když není chuť

    OdpovědětVymazat
  4. Já se bojím těch příchutí, kdyby alespoň měli menší balení. :/ Takhle radši sáhnu třeba po raw konopném.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja ešte presne neviem, či sa do proteínu pustím alebo nie, každopádne tento článok mi pomohol :) Pekné fotografie.

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.
    * Giveaway *

    OdpovědětVymazat
  6. Reflex mám pořád doma ... Téměř plný, nechutná mi :/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak proč to pijete, když je to tak nechutný, jak tady píšete?:D

    OdpovědětVymazat
  8. upřímně po prvním ochutnání té ovocné příchutě jsem myslela že poletí z okna :D ale po pár dnech jsem si zvykla a zachutnal mi, teď mám čokoládový a oba jsou super...ale jak říkáš, je fajn mít více příchutí aby se to nepřepilo, ale tak je to asi s každým proteinem... určitě zkusím i tu jahodu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem tenhle protein dostal a po prvním ochutnání jsem se zhrozil. Tak odpornou chuť jsem v životě nepil. Mám ovocnou směs a míchal jsem to klasicky s vodou. S mlíkem to snad bude přijatelnější. Ale jinak je to nehorná sračka ta chuť.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento protein je uplne v pohode co sa tyka chuti (jahoda). Nie je zbytocne presladeny , ale ak nejete cukor pride Vam to ako dobra sladkost. Pijem len rastline proteiny a jedina jeho nevyhoda je vyssia penivost, ale vacsina proteinov peni tiez.

    OdpovědětVymazat
  11. O jejda.. tak mi teda poraďte :D chcem si kupiť protein :D a neviem či kúpiť od Reflexu -jahodu alebo čokoládu, či skúsiť Sunwarrior, alebo Soy 80+... Pomoc :D ešte je v hre KaKauko od SUM :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soy ne, Sunwarrior mi moc nejel, Reflex jahoda mi chutnala nejvic ze zmíněných :)

      Vymazat