pondělí 19. května 2014

Recenze: Proteiny a příchutě Nu3tion


Pošta s balíčkem obsahující kosmetiku nebo oblečení mě většinou nechává v klidu, ale co když mají přijít nové proteiny? Nemůžu se dočkat! Nedávno jsem takhle natěšeně čekala na balíček od nu3tion.cz. Nu3tion nabízí komplexní řadu produktů pro různé druhy sportu (bodybuilding, MMA, běh, hokej a další) i pro různé cíle (hubnutí, regenerace, růst svalů,...) a to vše bez přidaných éček a chemických přísad. Balíček mi donesli až domů a obsahoval hrachový protein, konopný protein, mandlovou a lískooříškovou příchuť NeoFlavour (a také vanilkové tabletky - ty jsem však nevyužila, jelikož nejsou veganské) - vše zabalené do uzavíratelných sáčků. Vezmeme to tedy postupně...

Hrachový protein (100 g - bílkoviny 85 g, sacharidy 3 g, tuky 8 g) je dobře rozpustný (lépe rozpustný než například hrachový protein od Reflexu) i stravitelný, příliš nepění, má čisté složení a je cenově příznivý (1 kg vyjde na 399,-). Chuť samotného proteinu je neutrální s lehkým nádechem hrachu. Proto je ideální buď ho použít současně s příchutí nebo ho třeba "schovat" do smoothie. Samotný natural protein se však skvěle hodí do kaší/koláčů/tvarohů/apod., pokud nechcete, aby protein ovlivňoval výslednou chuť jídla. Pokud do pokrmu přidáte jinou ochucovací složku (kakao, skořici, vanilkový prášek, apod.), tak ani nepoznáte, že tam nějaký protein je. Narozdíl od hrachového proteinu Nuzest tento protein nedělá v kaších a jiných pokrmech žádnou neplechu, jelikož nemá pískovou konzistenci.

Menší balení na obrázku je plné konopného proteinu (100 g - bílkoviny 50 g, sacharidy 10 g, tuky 11 g), u kterého jsem se dost bála chuti. Už předtím jsem věděla, že konopné proteiny chutnají jako rozmixovaná tráva (párkrát jsem měla nějaký BIO konopný protein ze zdravé výživy), takže jsem čekala s prominutím blivajz (taky jsem asi pět minut čuměla na skleničku s namíchaným proteinem než jsem se odhodlala se konečně napít :D). Ale protein mě mile překvapil - vypila jsem ho bez problému i samotný bez příchuti. Hrachového jsem si jen párkrát lokla a musela ho dochutit. Neříkám, že jde o nějaký slastný chuťový zážitek, ale dá se vypít. S příchutí je konopný protein samozřejmě lepší. Takže pro mě příjemné překvapení :)) Myslím, že se bude skvěle hodit do smoothie (třeba se špenátem a banánem, mňam!). Jinak je konopný protein Nu3tion velmi dobře rozpustný (vůbec není třeba shaker), jen má tendenci se usazovat, takže před vypitím je třeba nápoj promíchat. Oproti hrachovému proteinu je dražší, což už ale konopné proteiny bývají (1 kg vás vyjde na 699,-). 

Pokud k hrachovému či konopnému proteinu přidáte malinko (stačí opravdu ždibíček) některé příchuti NeoFlavour získáte neodolatelnou mňamku! Jak mandle, tak lískový oříšek chutnají skvěle (lískový oříšek lépe jak mandle ;)). Příchuti jsou ve formě prášku a kompletně bez kalorií. Má to ale i svou stinnou stránku (alespoň pro některé jedince) - obsahují umělá sladidla, konkrétně sukralózu. Sama nejsem příznivce umělých sladidel, snažím se je tedy tedy nepoužívat. Komu ale umělá sladidla nevadí, můžu příchuti NeoFlavour jen a jen doporučit (minimálně mandle a lískové oříšky chutnají dobře :). Moc se mi líbí možnost dochutit si protein pokaždé po svém. Kéž by někoho napadlo udělat podobné příchuti, jen bez sladidel.
Příchuti celkově jsou velkou výhodou značky Nu3tion - nabízejí jich vážně slušné množství a navíc je využijete nejen do proteinů, ale i do sladkých kaší, při pečení, apod. Jedno balení (50 g) ochutí přibližně 8 až 10 kilo suroviny. 

Jediným mínusem na produktech Nu3tion jsou pro mě tedy ona umělá sladidla, jinak není co vytknout jak samotným produktům, tak způsobu komunikace při objednávce a dodání balíčku. 

Máte nějakou zkušenost s produkty Nu3tion? :)

10 komentářů:

  1. No uvažuji nad nimi :)) http://www.4fitness.cz .. nemáte někdo zkušenosti? Mají tam dokonce levnější

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja si je ted objednala a prijdou mi vpostate stejne jako Nu3ion, mam ale jine prichute, tak tezko rict, jestli ta stejna prichut chutna u obou stejne... Ale sladi a rozpousti se stejne :)

      Vymazat
  2. Ja mám od nich sójový A vôbec to nieje hnus ako poniektorí píšu mne chutí ale je pravda že iný som ešte neskúšala, tiež mám dochucovacie tabletky vanilkové, sladia hrozne moc takže dávam max polku tabletky A majú takú umelú príchuť no... Ale nám pocit že keď si dám za deň moc toho proteínu ( už od 45 GR to cítim) že má nafukuje A pobolieva má brucho... Môže to súvisieť S proteinom? že mi ho horšie trávy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, že je to proteinem, 45 g je celkem velká dávka :)

      Vymazat
  3. Ty příchutě mě hrozně lákají. :3

    OdpovědětVymazat
  4. levnější je to na www.namaximum.cz a v bio kvalitě :)

    OdpovědětVymazat
  5. zdravim! chcem sa opytat ci je niekde na baleni proteinov nu3tion alebo namaximum zdroj odkial pochadzaju a kto ich vyraba. nejak sa neviem dopatrat, ci sa vyrabaju priamo u nas (cz,sk), alebo ci to u nas len balia. navyse obe firmy udavaju ze je to bez akychkolvek pridavkov. pouzivam nuzest aj sunwarior, ale su strasne drahe, preto zhanam lacnejsiu nahradu. dik za rady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nikde jsem to nenašla, tak jim můžeš jedině zkusit napsat email :)

      Vymazat
  6. A co toto? http://store.veganza.cz/ochucovadla--sladidla/stevia-plus-kapky-50ml/

    OdpovědětVymazat