pátek 5. prosince 2014

1st cheat day

V neděli jsem měla svůj první oficiální (rozuměj trenérkou povolený) volný den alias cheat day a náležitě jsem si ho užila! Jen mi to zrovna vyšlo na dost zaneprázdněnou neděli, takže jsem se nemohla od rána jen tak povalovat v posteli, koukat na filmy a...no jíst přece! :D


V poledne jsem měla domluvené focení, takže jsem se nechtěla ráno moc nacpat (nebudu přece fotit s vyvalenym břichem :D). Začala jsem snídaní ve formě banánového chia pudingu s kakaovými boby. Chia puding jsem chtěla ochutnat už pěkně dlouho, ale nikdy jsem se k tomu nedostala. Hned první pokus dopadl na výbornou a už se těším až si udělám i jiný než banánový. Recept na tenhle banánový čekejte na blogu někdy během příštího týdne (nejdřív se musím probrat stovkou fotek...=/ :D).


Po clean snídani následovala čokoládová tyčinka s lískovými oříšky Vego aneb veganská Milka! Je sice pěkně drahá (150 g tyčka stojí 95,- a koupíte jí u nás ve Veganz), ale chuť i složení je super (oproti klasické Milce a mléčným čokoládám). Obsahuje třtinový cukr, lískové oříšky, kakaovou hmotu, lískooříškovou pastu, sójový lecitin a vanilkový extrakt.


Po svačince jsem běžela na focení a i během toho jedla :D Nejdříve jsme s fotografkou nafotily pár klasických fotek, pak následovalo focení jogurtů do recenze, takže jsme koštovaly a vybíraly ten nejlepší/nejhorší. Focení uteklo jako voda, místo plánových dvou hodin jsme vše zmákly za hoďku. Já si zběhla domů hodit věci a frčela pro přítele vyřešit oběd.


Původně jsem plánovala oběd v Plevelu (celozrnné knedlíky se zelím a seitanem, nom nom!), ale už jsme oba byli hladoví, zmrzlí a Plevel daleko. Tak jsme nakoupili v Lidlu a doma si udělali tortilly plněné mexickou směsí a tofu. Já si přihodila ještě nějakou zeleninku a jednu tortillu jsem si udělala na sladko s avokádovou nutellou a banánem (asi nemusím říkat jak moc dobrý to bylo).


Během požírání tortill se nám už v troubě pekli listoví šneci, které prostě m-i-l-u-j-e-m-e! Moje maminka nám je udělala, když jsme naposledy byli u nich na návštěvě a od té doby jsme je pekli už několikrát. Téměř celou porci jsem nakonec snědla já, jelikož přítel už po tortillách nemohl (ehm :D).
Ještě s plnou pusou jsme běželi do kina na dokument Cowspiracy promítaný v rámci festivalu Zvířata jsou taky lidi. Dokument byl úžasný, probírali jsme ho celou cestu do studia, kde přítel pracuje. Tam už se sešlo pár lidí, s kterými jsme měli večer jít na rap. Mě ale předtím ještě čekala cesta domů, jelikož jsem si zapomněla klíče od bytu (pro případ, že bych chtěla odejít z koncertu dřív než přítel, což jsem měla v plánu, jelikož mi v pět měl zvonit budík a v šest už jsem měla zvedat železo).


A jelikož měl koncert začínat až za hodinu, tak jsem si ještě rychle připravila něco k snědku - mandlové mléko s kakaem a mladým ječmenem a kokosový jogurt Coyo s malinami a čoko krémem z proteinu. O těchto jogurtech ode mě ještě určitě uslyšíte, jelikož si zaslouží více pozornosti. Zatím vám je prozradím, že je můžete koupit v prodejnách Country Life nebo u nás ve Veganz.


Na koncertě jsem pak vypila necelé dvě sklenky vína (fotky nemám, ale to si snad dokážete představit :D) a po příchodu domů dojedla zbytek avokádové nutelly jak jinak než v tortille s banánem. Následovala kaiserka s mexickou pomazánkou (přítel si tuhle kombinaci zamiloval a mě na ní taky pěkně naučil) a pak už spánek s nacpanym břichem.

Bohužel jsem zrovna měla šílený týden a nestihla si ani pořádně nakoupit a připravit si něco, tak to nebylo úplně dle mých představ. Příště bych chtěla v cheatu zařadit více ovoce, smoothie a udělat si nějakou raw dobrůtku (i když mi to vychází těsně před Vánoci.....:D).

Jaký máte názor na cheat days? Děláte si je, neděláte? :)

P.S.: Ano, vážně je celý článek jen o tom, co jsem za celý den snědla.
P.S.2: A ano, s velkou pravděpodobností vás podobný článek čeká za měsíc znova :D

20 komentářů:

  1. mňaam, já zatím ještě nezačla s mým naplánovaným jídelníčkem, ale už teď se těším na zasloužený cheat dny :D myslím že jsou fajn.. jak fyzicky (nakopne to organismus, jsem někde čítala:D) a samozřejmě psychickyyyyyyyy <3 :D dostala jsem chuť na tu tortilku s nutelou, takže pádím něco jíst (četla jsem s prázdným žaludkem) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ty šneky bych hrozně ráda ochutnala. Všichni je hrozně vychvalují a já je nikdy neochutnala. :( A ty tortilly musely být výborné! :) Cheat day jsem nikdy neměla, dopřávám si s mírou a často něco malého (nepočítám tedy své narozeniny, kdy jsem do pusy nestrčila celý den nic jiného než dort :D).

    http://roxyshealthyland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, co si myslis o tom, ze je soja skodliva? Ja uz ju radsej nejem http://www.margit.cz/soja-prospiva-skodi/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, můj názor je zde http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2014/04/soja-jak-to-s-ni-tedy-je.html Sója jako plodina sama o sobě škodlivé není, ale některé produkty z ní nejsou úplně echt

      Vymazat
  4. Ahoj, chia semínka od Iswari mám doma také. Máma přišla s tím, že je dobré je pít. Nevím proč, ale poslechla jsem. Bylo to nejhorších pár minut života (ve vodě zůstaly moc dlouho...a...ehm...ten gel vypít... nebylo zrovna dvakrát chutné).
    Znáš jejich snídaňové směsi?
    Jaký máš na ně názor? (Mám doma dvě, kakao&lucuma a pak jednu jahody a už nevím co...)
    Jinak tě docela obdivuju :D V pět ráno vstávat a jít "zvedat železo"... Já se přemáhám i v pět odpoledne, abych zvedla zadek ze židle a šla se hýbat..

    A na cheat days mám názor pozitvní (sice u mě je poslední dobou víc cheat days, ale :D), vždycky jsem se cítila líp s nima, než když jsem zkoušela jet bez nich...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, no věřím, že nešlo o nic moc zážitek :D příště zkus ten puding, určitě si pochutnáš :)
      Směsi znám, tady na ně mám recenzi http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2014/10/snidejte-s-iswari.html :)
      Já bych se zase blbě přemlouvala v to odpoledne, ráno mi to prostě vyhovuje :))

      Vymazat
  5. Teraz som jedla, ale opäť som dostala chuť na niečo chutné, mňam :o

    OdpovědětVymazat
  6. Samé dobroty! :) Ten rýžový jogurt jsem si včera koupila, akorát s karobem. Chutnal dobře :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ako ste tak pekne zabalili tie tortillky? :) video-recept? :D inac to bol velmi slaby cheat day!!! ziadne nezdrave vecicky :PPP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím nezapomenout a příště natočit! :D
      Já chtěla cheat day využít i trochu zdravě, ochutnat mňamky, co se mi jinak do diety nehodí :)) a i tak je tam nezdravého dost :)

      Vymazat
  8. No sbíhají se mi sliny :D... Kdysi jsem cheat days dělala, ale teď je to tak, že mám celý den vyladěný jídelníček (teda většinou :D) a pak si dám jen cheatmeal. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Listoví šneci forever♥ Taky je uplně miluju!
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
  10. Cheat day si představuji úplně jinak :) tys prostě jen jedla více..nic moc "cheat" v tom není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to cheat day :) To že to jídlo má nějaké mikronutrienty a nejsou to jen zpracovaná jídla neznamená, že to není cheat. Pořád je to o příjmu, který má v tento den Dewii dost velký!

      Vymazat
    2. Tomu se ale říká refeed day...ne cheat day..
      ale chápu, že pro ní je to obtížné, když kvůli jejímu iracionálnímu veganství skoro nic "nesmí"..:)

      Vymazat
    3. Čokoládová tyčinka je cheat, stejně tak listový těsto není nic clean. A pro mě ani nedomácí pečivo a bílý tortilly nejsou nic jó zdravýho :)

      Vymazat
  11. No boží!!!! Vypadá to všechno strašně pěkně, hned bych si dala, hlavně mám šílenou slabost pro tortilly a chia pudink miluju!
    Jinak, i když jedu podle iifym, cheat day si jednou měsíčně taky dám :D Ale to jen pro to, že jsem nenažrané čuňátko a mám ráda jídlo, ne z nějakého zásadního důvodu.
    A TAAKHLE se těším (už jsem totiž k svátku dostala tu obří čokoládu a už budeme mít kuchyň atd atd .D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D Já tortilly taky strašně miluju!
      Hh, tak si ho užij, já už se taky těším na další cheat! :D To budou hody :D

      Vymazat
  12. ahoj:) tortillky a slimáčkovia? (šneci nechcem ťa podceňovať len dosť čechov slovenčine nerozumie :D) mňamiii. asi sa k tebe počas tvojich cheat days nasťahujem. :D nechceš sem pridať recept na svojich šnekov? :) keby bol v niečo iný od môjho strašne rada by som ho vyskúšala. :) tvoj blog mi veľmi pomohol v mojich začiatkoch s vegánstvom. :) inak všimla som si, že na asku kritizujú tvoj dizajn. mne taký jednoduchý nevadí, ale veľmi sa mi páči ako v dewii jedno v prechádza do slova vegan. :) to by si si mohla nechať. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, recept dodám, jakmile se mi podaří nafotit :)
      Jinak jsem moc ráda, že ti blog pomohl! :)) A design bude nový tak jako tak :)

      Vymazat