sobota 27. prosince 2014

2015

Konec roku se kvapem blíží a s ním se občas vloudí nějaká ta nostalgie a zároveň spřádání plánů na rok nadcházející. Nejinak je tomu i u mě (protože prostě musím furt nad něčím dumat :D).

Z novoročních předsevzetí si nejeden dělá fórky. Sama však ráda začínám něco nového v nějaký daný čas - ať už je to pondělek, první den měsíce nebo právě začátek roku. Minulý rok jsem si dala jediné předsevzetí - dělat vše, co do teď, ale ještě lépe. Jak se mi to dařilo? V některých ohledech dobře, v jiných hůře. Celkově ale tento rok vidím jako velký pokrok vpřed a to hlavně díky jedné velké změně v mém životě - v létě jsem se rozhodla skončit se školou a jít si za tím, co chci dělat hned, což znamenalo přestěhování se do Prahy k přítelovi. Zatím ničeho nelituji. Škola mi nechybí, jelikož jsem se i tak vrhla na studium - ovšem studium toho, co mě zajímá nejvíce a už teď se nemůžu dočkat i na další kurzy! Plzeň mi též nechybí, jelikož jsem si i v Praze našla super fitko (poslední věc, která mě táhla do Plzně - má milovaná Fitness Galerie :D) a s kamarádkami se vídám i tak. 
Nedávno se známý divil, že jsme se k sobě s Tomem nastěhovali již po pár měsících vztahu. Vůči společnému bydlení jsem po poslední zkušenosti s ex-přítelem byla nejdříve dost skeptická, ale pak mi došlo - proč společné bydlení odkládat jen proto, aby to náhodou nepokazilo vztah? Společné bydlení je pro mě taková zkouška vztahu a zatím nám to klape skvěle. 
Praha mi dala spoustu příležitostí, které by mi Plzeň dát nemohla. Jsem neskutečně ráda, že jsem dokázala překonat obavy a šla do toho. Jasně, je možné, že za pár let či desetiletí budu mlátit hlavou o zeď, jak jsem byla hloupá a naivní, ale zatím není proč - ba naopak se vše vyvíjí nadmíru skvěle. 

I přes tyto pozitivní změny, byl tento rok pěkně náročný a já jsem fakticky ráda, že je za mnou. Avšak právě díky své náročnosti mi velmi dal. Utvrdil mě v tom, co chci od svého života a koho chci ve svém životě. Nyní už mi jen zbývá doufat, že mi štěstí bude přát jako do teď a příští rok se začnou plnit mé plány.

  1. Ráda bych příště rok úspěšně dodělala výživový kurz, abych mohla všem, co o to stojí pomoci k tomu cítit se zdravě, fit a spokojeně ve svém těle. 
  2. Chci vydat knihu, která je již pár měsíců v procesu psaní a pokud mi bude štěstí přáno, tak by mohla být do jara dopsaná. 
  3. Příští rok chci též začít pracovat na své první kuchařce - již teď se rýsují nejzákladnější linky, avšak pořádně na ní začnu pracovat až po vydání knihy. 
  4. Po ukončení výživového kurzu se chci vrhnout na kurz trenérský - ani netušíte, jak se těším, až budu pomáhat budovat i jiná těla než to své! 
  5. A co se týče blogu, chtěla bych ho posunout na jiný level - zlepšit design i kvalitu obsahu. 

Zbytek přání se týká více mé maličkosti než "pracovních" záležitostí. Doufám, že si s přítelem v listopadu 2015 imaginárně odfajfkujeme další společný rok, protože si to už bez něj nějak nedokážu představit (óóó, to je romantiky :D) a také doufám, že se uskuteční naše plány na letní cestování. Dále bych chtěla stále udržovat vztahy s mými kamarádkami (protože na takový věci jsem hroznej lempl) a jako bonus bych si chtěla najít i nějakou kamarádku v Praze (fitness maniačku jako jsem já, ať si můžeme společně dělat sparinga a bavit se o nejnovějších proteinech :D).

Co se týče stravy, tak bych ráda příští rok začala pomalu navyšovat jídlo a s tím i začala jíst pestřeji. Zařadila více raw a super potravin, šťávy a další zdravé vychytávky. Tenhle rok jsem v podstatě celý až na léto strávila v redukčním režimu a už se těším na větší množství energie a nutričních látek pro tělo. Se stravou se pojí i má druhá vášeň - fitness. Mým cílem je zůstat u tohoto koníčku, vylepšovat techniku cviků, učit se nové cviky, no a nabrat nějaké ty gains že :D Plus bych chtěla zkusit něco nového - TRX, kettlebelly, box nebo třeba trénink na workoutovém hřišti (to až udělám shyb bez dopomoci :D). A konečně bych chtěla začít s jógou, páč si to slibuji už věčnost a moje flexibilita stojí za pendrek.

Jaké jsou vaše plány, předsevzetí a přání pro nadcházející rok? :))

P.S.: Fitness maniaci se mohou těšit na další článek věnovaný pouze mé stravě a cvičení v roce 2014, oujé! :D Stay tuned! 
P.S.2: Přeji všem fitness maniakům pevné nervy! :D



14 komentářů:

  1. Přeji ti at ti všechny plány vyjdou.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne predsavzatia. Dúfam, že sa naplnia, teším sa veľmi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to držím pěsti, ať Ti vyjde i rok 2015 :-)) na knížku se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  4. Ať Ti všechno vyjde, držím pěsti! :)
    Já jsem na tohle plánování hrozná, vždycky mám na začátku roku plnou hlavu toho, co bych ten rok chtěla stihnout, a pak se všechno vyvine jinak (v něčem lépe, v něčem hůř)....:)

    OdpovědětVymazat
  5. máš super plány, a myslím, že svého (k)roku litovat opravdu nemusíš - jde vidět, jaké děláš pokroky
    a k tomu opuštění školy - myslím, že pokud má člověk alternativní plán a nehodlá se flákat, tak je někdy dobře si jít za svým..sice jsem na výšce, která mě baví, ale pokud bych se nedostala sem a musela jít na nějakou jinou 'jen proto, že se to ode mě očekává a že rodiče budou šťastní' a bla bla, tak bych asi brzo taky chtěla skončit..občas mě dost štve ten systém vš a jak nikdo nevidí jinou alternativu
    každopádně, přeji Ti krásný rok a ať všechno dodržíš! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Doufám, že ti vše vyjde podle tvých představ. Chtěla jsem si sepsat novoroční předsevzetí, ale bohužel si nikdy nemůžu vzpomenout na vše, co bych chtěla zvládnout, takže to asi nechám letos bez nich. :D

    OdpovědětVymazat
  7. wow! :) tak na tvou knihu a kuchařku se velmi těším! přeji, at ti to vyjde podle plánu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky bych chtěla příští rok vydat knihu :-). Jinak, předsevzetí si moc nedávám, nějak to nemusím a stejně u toho dlouho nevydržím. Dávám si sliby během roku, to mi stačí :-)..

    Hodně štěstí do nového roku!

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi borec a obdivuju tě :-) .

    OdpovědětVymazat
  10. já bych ráda omezila prokrastinaci, jak vidíte, vyloženě se mi daří

    OdpovědětVymazat
  11. Páni, tak na knížky se těšim :)
    Na předsevzetí nevěřím, pokud něco chci, nepotřebuju k tomu nový rok :)
    Pokud hledáš parťačku z Prahy, tak někdy můžem pocvičit :) a já bych byla ráda, parťák mi chybí a přítel do toho bohužel není tak zapálený :D

    OdpovědětVymazat
  12. Jůů, taky hledám pražskou fitnessačku maniačku sparingačku :D Kam chodíš??

    V.

    OdpovědětVymazat