úterý 21. srpna 2012

Jablečná buchta s arašídovým máslem

Ingredience
Těsto
1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek rostlinného mléka
2/3 hrnku arašídového másla
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 balení vanilkového pudingu v prášku
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1 lžička jablečného octu
400 g nastrouhaných jablek

"Zdravá" drobenka
olej (slunečnicový, lískooříškový,..)
javorový či jiný sladký sirup
jemné ovesné vločky

Postup
V menší misce smícháme všechny ingredience na drobenku.
Smícháme oba druhy mouky, cukr, vanilkový puding a jedlou sodu. Přidáme olej, arašídové máslo rozmíchané v mléce, jablečný ocet a nastrouhaná jablka. Vše pečlivě promícháme, rovnoměrně nalijeme na plech, posypeme drobenkou a pečeme asi 25-30 min při 170° C.

14 komentářů:

  1. Ahoj, děkuju za další z tvých receptů :) , ale jenom mám pocit, že není úplný... minimálně v něm chybí ta jablka :) .
    A ještě sem se chtěla zeptat... květový med ale není veganský, ne? Nebo med neřešíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé promiň, už jsem je doplnola :D
      Květový med je veganský :)) Včelí není :)

      Vymazat
    2. V poho :D . Ale včely přece musí posbírat ten med z květů a pak se stáčí, ne? I sem si to tak vygooglila :) . Ale já nechci rejpat, nebo tak, vegan, co jí med, je pro mě pořád vegan, jen se ptám :) .

      Vymazat
    3. já se poptala a pokud použiješ vyloženě med z květů (pampeliškový například), tak je veganský...všechny ostatní ne :)

      Vymazat
    4. Já právě jako veganský med znám jenom ten pampeliškový, ale ten mi moc zdravý nepřipadá, když se na sklenici medu dává kilo cukru + květy pampelišek :) .
      Ale díky za diskuzi :) .

      Vymazat
  2. jak se prosim te dela ta drobenka? Se jen vsechno smicha dohromady,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozšleháš sirup a olej a pak přidáváš vločky dokud se všechny neobalí a nevznikne hmota, která půjde rozdrobit na koláč :)

      Vymazat
  3. Ahojky, můžu se zeptat, kde kupuješ arašidové máslo, a jaké?

    Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, buď dělám domácí nebo kupuji v Lidlu v rámci amerického týdne :)

      Vymazat
  4. Na jak velkém plechu si to pekla prosím? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro takový ten klasický velký plech :)

      Vymazat
  5. Ahoj, jak velký je potřeba plech - pro kolik lidí to je? Už jsem si od tebe něco dělala a vždycky toho je hrozně málo :-d. My jsme 4.

    OdpovědětVymazat