pondělí 6. května 2013

Cuketový krém


Ingredience
2 středně velké cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
250 ml rostlinného mléka
zeleninový vývar (nebo voda)
čerstvě namletý pepř, sůl
bazalka (sušená či čerstvá)
olivový olej

Postup
V hrnci s rozpáleným olivovým olejem opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Cuketu nakrájíme na kostky, přihodíme do hrnce a chvíli restujeme. Vše zalijeme mlékem a vodou, či vývarem tak, aby byla cuketa těsně pod hladinou. Opepříme, osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud není cuketa měkká. Poté dochutíme bazalkou a vše rozmixujeme ponorným mixérem.

Poznámky
Rostlinné mléko jsem dala lískooříškové. Pokud chcete krém ještě jemnější, tak namísto mléka dejte rostlinnou smetanu (nebo naopak můžete mléko úplně vynechat :)

9 komentářů:

  1. Dnes som si ju spravila na obed, užasna! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc dobře.:) Na kolik porcí to asi dá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám to vyšlo na dvě porce (máme půl litrové misky:D).

      Vymazat
  3. Nikdy jsem neměla ráda cuketu a teď jsem se jí rozhodla dát šanci touhle polévkou. Od teď miluju cuketu!!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Bola skvelá , ďakujem :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych se zeptat.. jak moc velký je rozdíl, když dáme jen vodu a né vývar?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozdíl bude v chuti..vývar dodá polévce chuť, ale určitě to jde i s vodou :)

      Vymazat
  6. Chcela by som sa spýtať koľko toho vývaru alebo vody potrebujeme?

    OdpovědětVymazat