čtvrtek 30. května 2013

Pečené batáty


Ingredience
batáty (sladké brambory)
česnek
olivový olej
tymián
himalájská sůl, pepř

Postup
Troubu předehřejeme na 200° C. Batáty omyjeme, nakrájíme na stejné kousky a promícháme s olivovým olejem, nakrájeným česnekem, solí, pepřem a tymiánem. Plech vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně na něj rozložíme batáty a dáme péct do trouby.

13 komentářů:

  1. Ach, batátečky, láska ♥

    OdpovědětVymazat
  2. už se asi opakuju, ale je to prostě tak. Chuťovka, krása!!

    OdpovědětVymazat
  3. Mňám! :D....taky jsem dneska měla na oběd :)...s pečenýma žampionkama :)....jsou vynikající...ale škoda,že jsou tak drahé-54Kč za kilo u nás :/..ale minulý týden na ně byla akce,13Kč za kilo,no neber to! :D

    OdpovědětVymazat
  4. další kdo mě provokuje :D chci taky batáty, ale ne za 54 kč ! :D

    OdpovědětVymazat
  5. jsou výborný :)
    fotíš moc hezky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. a co to je za přílohu??jinak batáty jsem nikdy nejedla, chutná to fakt sladce ? i po upečení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli si někdy měla pečenou dýni hokkaido, tak chutná přesně tak, což mě nejvíc potěšilo, protože mi dýně chybí :) Je nasládlá, ale vyloženě sladká mi nepřišla :) To by se musela jinak připravit. A ta příloha jsou okarový karbanátky.

      Vymazat
  7. Super:-) jednoduché a určitě chutné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Batáty jsem taky nikdy neměla, ale vypadá to moc dobře, úžasně fotíš jídlo.

    OdpovědětVymazat