pátek 25. října 2013

Domácí tofunéza

Ingredience
1 tofu natural (200 g)
1 a 1/2 lžíce rostlinného oleje (30 ml)
1/3 hrnku sójového mléka nebo vody (75 ml)
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky soli

Postup
Tofu rozdrobíme do hlubší misky, přilijeme olej, citrónovou šťávu a sójové mléko nebo vodu, osolíme a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Tím máme základní tofunézu - dál můžeme přidat cibuli, hořčici, nakládané okurky, petrželku,.. Já do tofunézy ještě rozmixovala půlku malé cibule a dochutila 2 lžičkami plnotučné hořčice a trochou sušené petrželky (okurky jsem doma bohužel neměla, jinak by tam šly taky :)).

19 komentářů:

  1. Škoda, že mi tofu nechutná. Nemáš tip na jinou zdravou variantu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle po tofu vůbec nechutná, chutná to prostě jako majolka :)) takže bych se toho nebála..jinak mám ještě recept na majonézu z jáhel a brambor, tak až vyzkouším, hodím na blog :)

      Vymazat
    2. Zkus ji třeba z červené čočky či pohanky.

      Vymazat
  2. Tak o té jsme ještě nikd neslyšela, děkuji za inspiraci:) stoprocentně ji zkusím:))

    OdpovědětVymazat
  3. Doma mám zbytek tofu, tak určitě zkusím. Rozhodně lepší než nějaké kupované tatarky co doma neustále rodinka skladuje v lednici :D

    OdpovědětVymazat
  4. Netušíte někdo, jak dlouho tak vydrží v zavařovačce v lednici ? :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam. Síce tofu rada veľmi nemám, ale tá paradajočka mi hneď padla do oka :3

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm, sice nejsem vegan, ale tahle pochoutka vypadá opravdu dobře :3

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes odzkoušeno a byla naprosto výborná i nevegan mamka si naložila hromadu ;D

    OdpovědětVymazat
  8. Výýýborná! Děkuju :) .

    OdpovědětVymazat
  9. Taky by mě zajímalo, jakou to má asi trvanlivost, dělala jsem si ji včera a mám ji docela dost, tak aby se případně nezkazila. Jinak, taky díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím jí mám v lednici 3 dny a je furt v pohodě :)

      Vymazat
  10. Dnes jsem zkoušela i s lžičkou hořčice, jednou okurkou a česnekem a je výborná. Díky za tip. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. výborný! děkuju :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě se to jakoby srazilo mnebo spíš nerozmixlo do hladka, je to pořád jemně zrnité, má to tak být?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemá to být zrnité, musíš to víc rozmixovat :)

      Vymazat
  13. prosím jaký máš mixér

    OdpovědětVymazat