pondělí 5. května 2014

Recenze: Protein Nuzest z Vitalcity.sk

Nedávno jsem objevila stránku vitalcity.sk, která mě hned na první pohled zaujala - jak designem stránky, tak nabízenými produkty. V e-shopu VitalCity si můžete vybrat z několika nabízených kategorií podle vámi vykonávaného sportu, vašeho cíle a nechybí ani kategorie "Vegan", kterou jsem hned prozkoumala...a nejradši bych vykoupila všechno! :D Nyní vám však představím jen jeden produkt - hrachový protein Nuzest.
Jako první mě dostalo jeho kouzelné balení s nápisem "Clean lean protein" - hezčí protein jsem ještě neměla :)) Druhá věc, která mě dostala je jeho chuť - tak dobrý protein jsem ještě neměla! A to mám příchuť creamy cappuccino, i když tomuto nápoji nijak neholduji. Věřím, že nabízená čokoláda, jahoda a vanilka budou stejně (ne-li více) skvělé. Hrachová pachuť proteinu není cítit - chuťově tedy určitě mohu Nuzest doporučit. Po prvním ochutnání se mi ani nechtělo věřit, že neobsahuje žádná umělá sladidla, jak je dobrý.
Sedí mi i co se týče pěnivosti - nemám ráda, když jsou proteiny hodně pěnivé a Nuzest pění minimálně. Oproti jiným hrachovým proteinům (od Reflexu a Nu3tion) má tento prášek jinou konzistenci. Je hodně jemný a sypký - až tak, že sám od sebe nechce propadat sítkem u shakeru (což bývá trochu problém, když si ho chci dát trochu víc - prášek pak padá všude okolo :D). Taky je lehce "zrnitý", což bývá vlastnost rýžových proteinů, ale jde o zrnitost minimální, která nijak výrazně neovlivňuje chuť. Jen se mi díky zrnitosti protein neosvědčil v ovesných kaších a tofu tvarohu - doporučuji z něj tedy dělat pouze shake.

Nuzest má zcela čisté složení - jde o 100% rostlinný BIO produkt, v kterém nenajdete žádné chemické přísady. Je vhodný pro osoby alergické na lepek či sóju. Co se týče makroživin, tak 100 g proteinu s příchutí cappuccino (1600 kJ) obsahuje 84.3 g bílkovin, 1.29 g tuků a 5.9 g sacharidů.

(pro zvětšení fotky na ní klikněte)

Nuzest má i další kladné vlastnosti. Jde o zásaditý protein, který obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin a glutaminu obsahuje dokonce o 50% více než syrovátkové přípravky (glutamin pomáhá v regeneraci organismu po cvičení).
A nějaké nevýhody? Jediný, který jsem našla je jeho vyšší cena. Jedno balení (500 g) vás vyjde na 823,-. Chuťově je ale vážně skvělý a obsah bílkovin má také velmi slušný. Pokud vám tedy nevadí si za protein trochu připlatit, tak Nuzest určitě vyzkoušejte. Já si ho oblíbila natolik, že už pomalu začínám koukat na dno nádoby :D :)

Protein Nuzest

Máte již někdo zkušenost s proteinem Nuzest? :) 

11 komentářů:

  1. Hm tak to vypadá dobře, přítel taky nějaký proteiny pije, tak mu ho doporučím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tenhle s radostí zkusím! Zaujal mě nejvíc ze všech veganských proteinů, o kterých jsem slyšela.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen mi prosím napověz, je to pro vegany/vegetariány nebo pro sportovce vegany/vegetariány? Nebo jen pro sportovce? A ještě za jak dlouho to balení spotřebuješ a jak často ho piješ.
    Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako každý jiný protein je i tenhle primárně pro sportovce, kteří potřebují kvůli aktivitě přijímat více bílkovin. Pokud nesportuješ, tak bys měl dostatek bílkovin získávat ze stravy. A je to jak pro vegan/vegetarián sportovce, tak klidně i ty masožravé :) Balení má 500 g a to, jak vydrží záleží na tom, jak velké dávky si budeš dávat - já si dávám 25-30 g, takže to mám na nějakých cca 20 dávek. Nuzest většinou piju po tréninku, takže 4x týdně a ještě jsem ho nevypotřebovala (mám ho doma 3 týdny).

      Vymazat
    2. Jasný.. jen jsem nevěděl, jestli to není jen nezbytný doplněk stravy pro vegany. Moc se v tom nevyznám jsem začínající vegetarián a právě, že chci začít sportovat a tak se mi to hodí..
      Dík

      Vymazat
  4. Já proteiny nepoužívám, musela bych nejspíš cvičit nějak pravidelně - mám v tomhle hrozně malou vůli. Ale pořád se snažím k tomu nějak dotlačit, tak třeba časem :)))

    OdpovědětVymazat
  5. Víš jaký je tvoje obrovský mínus? Že dlouho čekáme na tvé příspěvky :-) škoda, že nejsou častější... Chápu máš školu, posilování a přítele.. snad i dojíždění co sebere soustu času a energie.. ale moc ráda pročítám tvé příspěvky a nechávám se inspirovat..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se přidávat, jak jen to jde. Víc jak 2-3 články týdně, ale fakt nestíhám:) Ale blíží se léto - bude líp :))

      Vymazat
  6. Mám jenom takový dotaz..Před chvílí jsem si to objednala. Přišel mi e-mail o potrvzení objednávky, ale nebylo tam nic o čísle účtu atd, abych mohla provést platbu. Oni to zasílají později nebo je v něčem chyba?? Jsem z toho zmatená :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tereza,
      tak rychlo sme to az nestihli zaslat ako si to cakala. Dakujeme za feedback, pokusime sa byt v buducnosti promtnejsi, resp. to zautomatizovat.

      Martin/vitalcity

      Vymazat
  7. Docela mě překvapila tvá recenze :). Mám teda příchuť čokoláda a vanilka a každý mi přijde trochu jiný. V ovesných kaších mi naopak nevadí vanilka vůbec (čokoládu jsem tam nezkoušela dávat). Čokoláda taky jak píšeš nepění, ale vanilka naopak dost a já to taky moc nemusím :D.. Vanilku když třepu, tak mi pěna vysoupá dost a ne a ne spadnout. Jinak taky musím říct, že fakt nejchutnější protein, co jsem měla, prášek cítím minimálně (narozdíl od sunwarioru např.), ale ono je to cítit snad ve všech proteinech, i neveganských (podle toho, co mi říkají ostatní, sama jsem neveganský protein měla kdysi dávno na ochutnávku jen a moc si nevzpomínám). No taky už vidím na dno nádobky :D

    OdpovědětVymazat