úterý 10. června 2014

Recenze: Bioden (rýžové proteiny Growing naturals)


Jsem tu s další recenzí a zase na další značku veganských proteinových prášků, které jsou k dostání na českém trhu. Dnes vám povím něco málo o rýžových proteinech Growing naturals, které můžete zakoupit na stránce Bioden, jenž vedle nich nabízí ještě hrachové proteiny stejné značky, pár produktů s chia semínky a bio kosmetiku. O proteinech GN jsem se zmiňovala již v pár předchozích článcích, moc jsem si je totiž oblíbila a není den, abych si aspoň trochu jednoho z nich nedala. Taky už se v obou baleních dívám na dno :))

Jedná se o proteinový isolát z hnědé rýže, který je 100% přírodní. Co se mi na těchto proteinech moc líbí je, že jsou RAW (tj. nejsou tepelně upravované), BIO a samozřejmě jsou z geneticky nemodifikované rýže. Neobsahují sóju, kukuřici ani lepek, tudíž jsou vhodné i pro jedince s alergiemi na tyto potraviny. Proteiny příjemně zasytí, jsou lehce stravitelné a téměř nepění. Chlubí se komplexním aminokyselinovým profilem - obsahují všechny esenciální i neesenciální aminokyseliny. Obsah bílkovin v jedné dávce/odměrce (34 g - odměrka je součástí balení) je 24 g bílkovin a 0 g tuků! Díky nulovému obsahu tuků jsem si tyto proteiny velmi oblíbila obzvláště ve vysokosacharidové dny, v nízkosacharidových dnech s nimi naopak šetřím, jelikož v jedné dávce obsahují 4/5 g sacharidů (vanilka 4 g a čokoláda 5 g - z jednoduchých cukrů pochází pouze 1 a 2 g sacharidů). Proteiny jsou vhodné pro redukční dietu. 


Proteiny jsou slazeny stévií a rýžovým sirupem, tudíž žádná umělá sladidla, za což u mě tyto proteiny mají velké plus :)) I bez umělých sladidel může protein chutnat dobře a zrovna GN jsou toho jasným důkazem. Rýžové proteiny Growing naturals se prodávají ve třech provedeních - vanilka, čokoláda a bez příchuti. Já ochutnala čokoládu a vanilku. Oba rýžové proteiny mají příjemnou chuť a jsou tak akorát sladké. Čokoláda je trochu výraznější, proto jsem si jí oblíbila do sníďanových kaší, zatímco ne až tak výraznou vanilku si dávám klasicky jako proteinový nápoj po tréninku. Ale i když je čokoláda výraznější, vanilkovou příchuť jsem si oblíbila více - vždycky jsem měla radši vanilku než kakao, na vanilkový protein jsem se hodně těšila a tento od GN mě nezklamal :) Čokoládový protein jsem měla již hrachový od Reflexu a ten od Growing naturals mi chutná více.

Někomu možná může vadit konzistence rýžového proteinu - rýžové proteiny bývají takové písčité (písčitá konzistence nijak nepřekáží v používání proteinu do kaší, tofu tvarohů, apod.). Já byla na tento fakt upozorněna předem, ale i přesto jsem byla po prvním loku dost na vážkách - nevěděla jsem, jestli mi to chutná nebo ne. Stačilo ale dalších pár loků a na konzistenci proteinu jsem si zvykla. Teď už mi vůbec nevadí a rýžové proteiny GN jsou u mě momentálně na vrcholu žebříčku. Příště budu ochutnávat hrachové proteiny stejné značky a už jsem na ně moc zvědavá!

čokoláda

vanilka

Máte někdo zkušenosti s rýžovými proteiny Growing naturals? :)

5 komentářů:

  1. Zatím ne, ale plánuji!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,

    mám čokoládový a jediné, co mi vadí, je právě ta prášková konzistence. Ale jak píšeš, do kaše na snídani úplná paráda :) Myslím, že parádní musí být i jako přísada třeba do lívanců, ale k tomu bych se musela hodně přemlouvat, aby se mi chtěly dělat :)) Čokoláda už mi dochází, tak chci vyzkoušet vanilku :)

    Gabča

    OdpovědětVymazat
  3. chtělo by to nové fotky sem na blog v úvodu. A i na FB - Dewii :-) už máš nové tetování, tak by to byla škoda je neobměnit.. :-P

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj
    vyzkoušela jsem čokoládovou příchuť a už mi dochází, chci vyzkoušet i tu vanilku :)
    jinak když si to dám s vodou tak mi to nechutná, právě kvůli té práškové konzistenci, tak jsem si to začala míchat s mlékem a super!!! shaky si dávám po cvičení a hrozně mi chutnají..
    jinak jsem někde četla, že když se to kombinuje s mlékem, tak to zpomaluje vstřebávání těch bílkovin nebo tak něco.. tak nevím..
    já bych si shaky nikdy nekoupila ale když jsem úplnou náhodou našla na netu tohle, tak jsem neváhala a koupila jsem si to a jsem ráda :) líbí se mi že je to přírodní, žádná chemie.. a že to má spoustu těch osvědčení..
    akorát by to mohlo být levnější no... ale jak už někde psali, je to kvalita a za tu se platí.. prý je o to v americe velký zájem..
    sportu a zdraví zdar!!

    OdpovědětVymazat
  5. A arabská guma Vám tam zřejmě vůbec nevadí, ikdyž je samozřejmě BIO :D

    OdpovědětVymazat