úterý 24. června 2014

Recenze: Nu3tion (arašídové máslo a kokosový olej) a Bioden (hrachový protein a tělový krém)

Týden jsem byla pryč a po příjezdu na mě čekalo hned několik balíčků. Hned jsem všechny zotvírala a začala zkoušet a ochutnávat. Dnes vám popíšu, jak dopadlo zkoušení a ochutnávaní dvou výrobků značky Nu3tion a dvou výrobků z e-shopu Bioden. Z obou stránek mi přišly balíčky již podruhé - recenze na předchozí výrobky si můžete přečíst zde - recenze na rýžové proteiny Bioden a recenze na proteiny a příchutě Nu3tion

A co mi tedy v balíčcích dorazilo? :)


V Nu3tion balíčku jsem měla Bio panenský kokosový olej a arašídové máslíčko. Dříve jsem měla kokosový olej z drogerie DM, které jsem si velmi oblíbila hlavně jako hydratační olej na tělo i obličej, mastičku na čerstvé tetování namísto vazelíny i jako masku na vlasy. Mimo to kokosový olej používám i do raw dezertů. Olej z DM jsem však dodělala a tento zaujal jeho místo. Co se týče kosmetického využití, tak mezi ním a tím z DM nevidím rozdíl. Při vaření jsem jím zatím jen jednou polila ovocné tofu knedlíčky a pochutnala jsem si. Kokosový olej není právě nejlevnější, ale v kuchyni se s nim dá všemožně čarovat a prospěje vašemu zdraví. Nehledě na různá využití mimo kuchyň. Lepší je vybírat panenský kokosový olej, který je lisovaný za studena a zachovává si cenné látky. 

Další věcičkou v balíčku plnou zdravých tuků bylo arašídové máslo Nu3tion. Toto máslo má velmi jednoduché složení  - nesolené arašídy. Nic víc. Není solené, není slazené, není zde žádný olej navíc. Díky tomu, že jde o čistý produkt je máslo krásně tekuté, takže si s ním krásně můžete polít snídaňovou kašičku či lívance, což s těmi máslíčky ze supermarketu nejde. Mimo tekutosti se trochu lepí na jazyk, ale aspoň tak vydrží déle v puse :D :)) Mimo super složení a konzistenci je máslo Nu3tion i po chuťové stránce výborné! Zaplatíte si sice více než u supermarketových másel, ale dostane se vám za to kilový (!! ♥) kyblík zdravé zlatavé dobroty. A to je fér, ne? A pokud někoho snad arašídové máslo už nudí, tak na Nu3tion vedle něj najdete ještě máslo mandlové a to za stejnou cenu!


P.S.: Nezapomeňte, že do 9.7.2014 máte možnost využít slevy 10% na nákup v obchodě Nu3tion! Více informací zde




Druhý balíček též obsahoval dva produkty. Jeden z nich pro potěšení svalů a druhý pro potěšení těla. Po vyzkoušení rýžového proteinu Growing naturals jsem se na ten hrachový hrozně těšila, jelikož jsem doufala, že bude alespoň podobně skvělý. Ale zatímco rýžové proteiny GN jsou u mě na první příčce mezi proteiny, hrachový protein GN mě moc nezaujal. Složení má sice pěkné (protein ze žlutého hrášku, BIO kokosový cukr, BIO celozrnná hnědá rýže, BIO vanilka, BIO steviol glycosid) a je v RAW kvalitě, ale má silnou hrachovou pachuť, kterou vanilková příchuť nějak nedokáže přebít. Bohužel, najít dobrý hrachový protein je pomalu jak hledat jehlu v kupce sena. Sem tam si ho i dávám, ale jedině po cvičení, kdy mám hlad a jsem ráda, že mám aspoň něco. A taky se mi osvědčil v menším množstvím do snídaňových kaší, kde se chuť ztratí a přitom protein dodá kaši bílkoviny navíc. Vedle chuti nemá hrachový protein GN ani valné výživové hodnoty - čekala bych, že bude mít méně sacharidů než rýžový, ale je to přesně naopak a k tomu navrch má méně bílkovin (v jedné odměrce 25 g je 15 g bílkovin). Konzistenci má však dobrou, stejně tak stravitelnost. A také příjemně zasytí. Raději bych ale peníze vložila do proteinu rýžového, který je vážně bezkonkurenční. 

Druhá část balíčku se mi osvědčila lépe. Hned po otevření kelímku se rozlila krásná vůně - tak krásná, že jsem měla chuť krém sníst. Krém Apricot Body Pie je určen na tělo a ruce a obsahuje hned několik rostlinných olejů, který zaručí vláčnost vaší pokožce. Krém hydratuje, regeneruje, vyživuje a chrání. A prostě tak božsky voní! Byla jsem zvědavá, jak moc je to s tou vláčností pravda, jelikož ruce mívám poslední dobou hodně suché z práce a krém se osvědčil - ruce vydržely dlouho krásně vláčné a jemné na dotyk. Takže za mě tento krém určitě ano! Co se týče ceny, tak mi přišla dost vysoká, ale když jsem naživo viděla velikost kelímku, tak mi přehnaná nepřijde :) 



12 komentářů:

  1. Nu3tion je jediný e-shop kde nakupuji proteiny :-) A ty příchutě ... mmm :-D Měla jsem od nich i arašídové máslo a bylo jedno z nejlepších, co jsem kdy ochutnala :-) Takže využití tvého kupónu pro mě byla jasná volba :-P Dneska jsem si tedy pěkně uplatnila slevu a hezky čekám na balík s proteinem :-D Moc děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dewii, mohla bych se zeptat co delas za praci? Nebo kde na vsechno jidlo a produkty beres penize? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přes léto makám v hotelu, ale produkty z recenzí většinou dostávám právě pro recenze :)

      Vymazat
  3. Na stránke nu3tion mi zľavu nechce akceptovať... Je to preto že objednavam na slovensko? :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, kupon je nejspíš udělaný jen pro český e-shop.

      Vymazat
  4. Ahoj Dewii, jak se ti libi nova kolekce Dear friends? Budes neco objednavat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čauky, líbí, ale triček mám dost, takže objednávat asi nebudu...trochu přemýšlím nad tímhle http://dearfriendsclothing.bigcartel.com/product/white-gym-sack ale nevím, šetřím na dovolenou, tak asi nic :D:)

      Vymazat
  5. Ahoj Dewii, chtěla jsem se zeptat, zda používáš nějakou kloubní výživu? Začala jsem teď více sportovat, hlavně v posilovně a začala mě pobolívat kolena. Snažila jsem se hledat na veganfighter, ale nic o kloubech tam nepíšou, tak jestli třeba nevíš, kdy je nutné začít něco suplementovat a tak. Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, zatím nepoužívám, ale chci si pořídit kloubní výživu Viridian :) Kolena a kotníky mi křupou už mnoho let a nechci nic podceňovat. Pokud tě kolena bolí, tak si kloubní výživu určitě pořiď, plus zařaď do jídelníčku mleté lněné semínko :)

      Vymazat
  6. Jej.. Ty těch proteinů už musíš mít kila. :D Přiznám se, že hrachový protein mě chutí trochu děsí. :D

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, chci se zeptat, jaký druh proteinu doporučuješ, co se kvality týče - mají jiné poměry aminokyselin, takže některé jsou "lepší" než jiné, tak se chci zeptat, jestli to nějak cítíš, nebo tak.
    hrášek - soja - rýže - konopný? děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, skvělá je kombinace rýže+hrách, tyto dvě potraviny dávají dohromady komplet aminokyselin :) A co se týče kvality, tak bych sáhla po Growing naturals, ty jsou v raw a bio kvalitě.

      Vymazat