čtvrtek 12. června 2014

Seven days, seven lunches! (9)

Další díl jídelní inspirace na obědy. Jestli vlny k něčemu přispěly, tak k tomu, že jsem konečně začala jíst víc zelené zeleniny - fazolky, brokolice, hrášek či cuketa se mi tak v jídelníčku objevují několikrát týdně. Dříve jsem do obědů většinou cpala hlavně papriky a mrkve. Jaký je vůbec váš nejoblíbenější druh zeleniny? :) Za mě je to určitě cuketa, ledový salát a okurka! Z cukety se dá tvořit spoustu výtvorů (i nudle - a mít spiralizér, tak i špagety :D), ale výborná je i jen tak samotná z grilu a bez okurky a ledového salátu si nedokáži představit ten správný zeleninový salát k večeři (pokud chybí rajče či paprika, tak to ještě vydýchám :D :))


Cuketové nudle s brokolicovou omáčkou posypané tofu ricottou a sezamem 
Výsledek snahy vymyslet originálnější oběd v nízkosacharidové dny než zeleninové směsi se seitanem. Recept na omáčku tu časem určitě přibude, jen jí ještě chci vypilovat :) 


Rýže s fazolkami na česneku a domácím seitanem (z pšeničné bílkoviny) v rajčatové omáčce


Tofu míchanice s fazolkami, pečená řepa, okurka a plátek celozrnného toastu


Cizrna na paprice s rýží


Rýže natural s uzeným tempehem a zeleninou (brokolice, cuketa, fazolky) v rajčatové omáčce, posypané lahůdkovým droždím


Podušená a opečená zelenina (květák, fazolky, hrášek, česnek) s domácím seitanem (z pšeničné bílkoviny)


Pečená zelenina (cuketa, hrášek, česnek) s tofu ricottouzeleninovým karbanátkem a rajčatovým protlakem (aka zdravější kečup :D)

12 komentářů:

  1. Všechny vypadají moc chutně! :) já ze zeleniny asi uplně nejvíc miluju obyčejnou okurku nebo mrkev. :) Mrkev protože je sladká, a tak když mě honí mlsná, jednu nebo dvě si ostrouhám a chroupu jak králík. A okurku si někdy udělam jako místo chipsů, nakrájím na kolečka a posypu nějakým pikantním kořením. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to ti závidím, že dokážeš jíst takhle zdravě :O Bohužel já musím obědvat ve školní jídelně, což je fakt hrůza a navečer už nemám ani náladu si dělat něco extra zdravého :D já mám zeleninu celkově ráda, ale i tak jsem celkem vybíravá a všechno by mi asi nechutnalo. Určitě nejraději mám mrkev, okurku a brokolici :)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to skvěle! Jsi pro mě velká inspirace! Ty jsi mi dopomohla k veganství. Upřímně závidím, jak dokážeš vymýšlet takové různé mňamky. Já poslední dobou vůbec nemám nápady, co vařit. :-D

    The little blonde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! :) No vidíš a mně přijde, že furt dokola omílám to samé :D

      Vymazat
  4. Tu cizrnu na paprice jsem měla předevčírem, to je prostě TOP! Ale samozřejmě luxusní jsou i ty ostatní, byť jsem vegetariánka, tak koukám, že jsme měly obě dvě hooodně podobné jídla :) Aneb ať žije tofu, tempeh a seitan, i když ten já mám nejradši ten kupovaný:))

    OdpovědětVymazat
  5. Cizrnu na paprice si chci udělat už dobu, ale nějak ne a ne se k tomu dostat. Všechna jídla vypadají suprově a hned bych si něco dala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc se těším na recept na brokolicovou omáčku! :) A máš to tak krásně vyfocený, že se mi sbíhají sliny, nejradši bych k tobě chtěla chodit na obědy :D

    OdpovědětVymazat
  7. Dewii, nejde mi tvuj insta...je chyba u mě nebo jsi ho zrušila/ blokla tem co ho nemaji..? :/

    OdpovědětVymazat
  8. Dewii, nemusíš mít nic spešl na ty špagety,já používám takovou škrabku od tescomy, jukni do odkazu, mám ji tam vyfocenou: http://deardeerveg.blogspot.cz/2014/03/raw-veganske-spagety-s-omackou-z.html :) stojí to pár korun a poskytne ti to stejnou službu ;) Jinak zeleninu mám ráda snad všechnu, vyjma cibule, tu nenávidím :D Ale vede brokolice, paprika, rajčátka, mrkev atp. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéj, ďakujem za inšpiráciu, hneď prvé dve jedlá vyzerajú nádherne! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Oproti jiným obědovým inspiracím je to celkem změna. Líbí se mi, jak jíš.
    Cizrna na paprice je nejúžasnější.

    OdpovědětVymazat