úterý 19. srpna 2014

Recenze: NaMaximum (hrachový, rýžový a konopný protein; arašídové máslo; shakery)


Zdravím!
Už je to nějaká doba, co mi došel balíček ze stránky NaMaximum.cz. Důvodem proč recenze trvala déle bylo, že jsem na nějakou dobu vyřadila proteinové prášky ze stravy (když nepočítám prášek v proteinových tyčinkách). Po sacharidových vlnách jsem jich měla plné zuby :) Ale jelikož jsem začala znovu vlnit, tak proteiny opět zaujaly své místo v mé stravě (aka sypeme od rána do večera :D). A tak jsem se konečně dostala k vyzkoušení proteinů od značky Natural Nutrition. Konkrétně se jednalo o hrachový, rýžový a konopný protein. Všechny v BIO kvalitě. 


Jako první jsem vyzkoušela natural hrachový protein, který mě nejvíce zaujal svými výživovými hodnotami - tak nějak by dle mého měl protein vypadat (B 82.1g/S 3.2g/T 0.2g). Co se týče chuti, tak jsem popravdě po otevření balení myslela, že se to nebude dát pít, protože je prášek dost cítit po hrachu. Jelikož Natural Nutrition nemají ochucující prášek či tablety, které by byly vegan, našla jsem ještě starý prášek s příchutí mandlí od Nu3tion a namíchala si první shake a byla překvapená, že pít se to dá a je to celkem dobré. Přišel mi dost chuťově podobný hrachovému proteinu Nu3tion. Který je lepší vám ale bohužel neřeknu, jelikož Nu3trion už doma nemám a je to už doba, co jsem ho pila naposledy, ale co si pamatuji, tak Nu3tion nešel tolik cítit po hrachu a taky jsem do něj používala méně práškové příchuti.
Každopádně hrachový protein Natural Nutrition má několik plusů (dobré výživové hodnoty, dobrá cena - jen 349,- za 1 kg, bio kvalita, dobrá stravitelnost) ale i mínusů (nelze ho pít samotný - ale to je stejné snad u všech neochucených proteinů, do kaše a tvarohů doporučuji minimální množství, jinak ovlivní chuť, celkem pění, což osobně nemám ráda, ale na druhou stranu pěna dost rychle spadne). 

Rýžový protein mě co se týče výživových hodnot naopak zaujal nejméně (B g/S g/T g) a stejně tak co se týče chuti mi přišel nejhorší. Nikdy bych neřekla, že by mohl rýžový protein tak nevábně vonět. Přestože jsem ho na první pokus zkusila do kaše v malém množství (5 g proteinu na 50 g instantních vloček), tak byl v kaši hrozně cítit a musela jsem jí do sebe vyloženě cpát. Člověk by řekl, že zrovna rýžový protein v snídaňové kaši nebude vadit a hle! A shake nebyl o nic lepší. I když jsem použila hodně příchuti Nu3tion, nevábná vůně nezmizela. Za mě tedy tento protein raději ne. Chutná práškově, voní nevábně. 

Konopný protein jsem poprvé ochutnala s pořádnou dávkou lískooříškové příchuti, jelikož vím, jak moc mi konopné proteiny "chutnají" (B 49g/S 10g/T 11.1g). Příchuť úplně přebila chuť protein, což je na jednu stranu plus oproti rýžovému. S menším množstvím příchuti jsem ho vypila s řadou obličejových grimas. Konopné proteiny jsou prostě oříšek no. Buď je máte rádi a pijete, nebo ne a nepijete. Nebo je jako já pijete, i když vám nechutnají (i když Good hemp protein se pít dal a byl dobrý) a to jen proto, že jsou ze super potraviny konopí :D


Po proteinech přichází na řadu tekuté potěšení - kilové balení arašídového másla! Samozřejmě s čistým složením - máslo je vyrobené pouze z nesolených arašídů, bez cukru, soli, oleje a dalších zbytečností. Díky tomu je krásně tekutý a tak se skvěle hodí na snídaňové kaše či lívance. Konzistence i chuť je velmi podobná arašídovému máslu od Nu3tion, obě másla mají i stejné výživové hodnoty (B 29g/S 12g/T 46g). Jen to od Natural Nutrition vás vyjde o stovku levněji ;)

A nakonec na mě v balíčku čekaly dva plastové dárečky - shakery. Přišly jako na zavolanou, zrovna jsem se den potom, co mi přišel balíček od NN chystala jít koupit nový shaker od Reflexu, jelikož ten starý už zapáchal, ať jsem ho myla kolikrát jsem chtěla. Jeden z shakerů je menší než ten od Reflexu, což mi vyhovuje (klidně bych ale brala nějaký ještě menší - běžně si dělám nápoje o cca 200-300 ml a shakery mívají 600-700 ml =/). Taky mě potěšilo, že jsou shakery černé, barevné mě totiž nebaví. Jen se mi z nich nějak hůř pije než z shakeru Reflex (musím to víc klopit :D).

Znáte NaMaximum? Zkoušeli jste již od nich něco?

16 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem nic a to asi proto, bohužel všechny výrobky, co dostáváš, nemám zadarmo..:)
    proč rovnou k těm všem recenzím nepíšeš, že to máš všechno zadarmo?? stydíš se za to nebo jiný důvod?
    Paja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se mě někdo na to zeptá, tak nemám problém odpovědět, že je to všechno zadarmo za účelem recenze. Nechápu proč bych se za to měla stydět?

      Vymazat
  2. Sakriš ... ty už nemusíš žádné másla ani proteiny nakupovat co! :D Nemyslím to zle ... :) Chtělo by to teda nějaké srovnání jaký je favorit ... chtěla bych na pečení ... a do těch proteinových tyčinek používáš teda jaký? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale musím :D zrovna čekám na protein od Growing Naturals, který si platit budu a v pondělí jsem kupovala Good hemp protein :)
      Porovnání by určitě bylo super, ale zatím furt zkouším další a další...každopádně vím, který je favorit - Growing Naturals vanilka i čokoláda :) A do tyčinek dávám Nu3tion a Reflex.

      Vymazat
  3. Ahoj, po první zkušenosti s nějakým konopným proteinem (ze zdravé výživy - abych zjistila, co to vůbec je a jak to funguje :D), mi dnes došel rýžový a hrachový protein od 4fitness.
    O konopném jsem (nejen u tebe) často četla, že je "divný", tak jsem tomu nepřikládala moc váhu, ale teď piju ten rýžový a hrozně mě po něm pálí žáha.
    Četla jsem všechny tvoje recenze (vím, že od 4fitness jsi nehodnotila, ale zas takový rozdíl to být nemůže) a snažila se googlit, ale nikde jsem to nenašla, tak jen, jestli je něco v nepořádku se mnou, nebo s proteinem, hm? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nikdy mě po něm žáha nepálila, ale jak říkáš, tak přímo ten od 4fitness jsem neměla :) možná ti prostě nesedí.

      Vymazat
  4. Ahoj Dewii, to arašídové máslo je hodně tekuté? Jestli se by se dalo třeba mazat na banánový chleba nebo takové ty rýžové pufy a neteklo to všude okolo...Popřípadě nevíš o nějakém kilovém balení, relativně levném, kdy je to máslo tužší? Dělám si doma, ale hrozně rychle mizí :-D
    Díky za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nezkoušela jsem ho mazat, ale menší vrstva by měla jít si myslím :) tužší kilovku jsem zatím neviděla =/ ty kilovky jsou většinou s čistým složením a takové máslo je pak tekuté no :)

      Vymazat
  5. Ahoj:) koukám na všelijaký tvý proteiny, ale přehlédla jsem něco nebo opravdu nemáš za sebou sojový? Trochu na sobě začínám makat a koupila jsem si (u nás ve zdravé výživě:D) sojový protein od ActivLab, vanilkový... nepiju ho ale úplně s čistým svědomím, protože je dovážený z bůhvíkde a český popis přelepil složení (které z nějakého důvodu nebyl do češtiny přeložený) a ani za boha to nejde odlepit:D a teď když jsou všude bubáci o modifikované soje, tak úplně v klidu nejsem a trochu lituju, že jsem si nic líp nezjistila předem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nemám, jelikož sóji mám v jídelníčku dost a snažím se jíst spíše zdravější produkty z ní (tj. hlavně tempeh, sójovku a pak tofu). Zkus si vygooglit, odkud sójové boby z toho proteinu jsou, na netu to snad někde najdeš :)

      Vymazat
  6. Ahoj, doufám že nevadí, ale nominovala jsem tě na TAG

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, díky za nominaci, ale tagy nedělám :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, prosim te, zkousela si i psenicny protein?

    OdpovědětVymazat
  9. Chcel by som sa opýtať že ako vám chutil tento ryžový proteín ?
    Lebo sa neviem rozhodnúť medzi týmto http://www.namaximum.sk/kategoria/proteiny/bio-rice-protein-ryzovy-protein/ a týmto http://www.nu3tion.com/ryzovy-protein ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě Nu3tion :) https://www.youtube.com/watch?v=iFWUrQPoxCY

      Vymazat