čtvrtek 2. srpna 2012

Seven days, seven lunches!


Brambory uvaříme v osolené vodě. Na pánvi osmažíme cibulku a česnek, přidáme špenát a povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Sójové kostky uvaříme podle návodu na obalu a po uvaření je pořádně vymačkáme. Na pánev hodíme cibulku a hotové sójové kostky. Ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a nějakou barbecue směsí a pečeme do křupava.


Jako první si připravíme tofu natural - pokapeme ho sójovou omáčkou, posypeme kořením dle chuti a opečeme na pánvi. Odložíme ho vedle na talířek a na pánev hodíme cibulku a na kostičky nakrájenou cuketu a papriku a opečeme. Ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem, worcestrem a sójovou omáčkou. Přidáme nakrájená rajčata, tofu a arašídy, podlejeme trochou vody a podusíme. Podáváme s hnědou rýží.


Nakrájíme si okurku, rajče, papriku a tofu. Tofu pokapeme trochou sójové omáčky a posypeme chilli kořením. Rozpálíme na pánvi olej a z obou stran osmažíme.
Z ledového salátu použijeme ty největší listy. Na ně dáme nakrájenou zeleninu, tofu a pokapeme mexickou omáčkou a trochou kečupu. Zabalíme a sníme:))
(aneb jak mi došli tortilly a našla jsem podobný recept na nějakém americkém blogu)


Brambory osolíme, opepříme, přidáme trochu rozmarýnu a uvaříme v páře.
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou cuketu, přidáme česnek, sůl, pepř a hodně opečeme.
Lahůdkové tofu jen opečeme na pánvi.


Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme předem povařenou brokolici a nakrájené uzené tofu. Chvíli restujeme a poté zalijeme rajčaty z plechovky (pokud máme čas, přidáme čerstvá nakrájená spařená a oloupaná rajčata). Přidáme bylinky dle chuti (bazalka, oregano,...), promícháme a podáváme s celozrnnými těstovinami. 

Míchané tofu s mrkví: Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme tofu a nastrouhanou mrkev, osolíme a opepříme (případně přidáme další koření dle chuti). 
Cuketové hranolky: Cuketu nakrájíme na dlouhé proužky (tvar hranolek), hodíme na pánev s olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a pořádně osmahneme. 

Na pánvi osmažíme cibulku, přidáme špenát a prolisovaný česnek. Přilijeme trochu sójového mléka či smetany a povaříme. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinou a uzeným tofu nakrájeným na kostičky. 

5 komentářů:

  1. Mně se to líbí takhle :) .

    OdpovědětVymazat
  2. mňam, daj to všetko sem, hneed <3

    OdpovědětVymazat
  3. takhle to je dobrý :) sakra dal bych si ! po neděli si nakoupím tofu ... spousty tofu :D

    OdpovědětVymazat
  4. právě sem dostala chuť na sóju na křupavo bramborem a špenátem :D

    OdpovědětVymazat