Ingredience
200 g pohanky
1 brokolice
4 velké žampióny
1/2 balení tofu natural
1 cibule
2 stroužky česneku
sójová omáčka
granulovaný česnek
sůl, pepř
olivový olej
Postup
Pohanku nasypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou (na 1 díl pohanky 2 díly vody), osolíme, povaříme tři minuty a dáme nabobtnat do peřin.
Brokolici rozebereme na růžičky a stonek nakrájíme. Žampióny nakrájíme na plátky a cibulku na jemno. Tofu nakrájíme na malé plátky, posypeme granulovaným česnekem, pokapeme sójovou omáčkou a z obou stran ho opečeme na pánvi.
Na oleji s cibulkou podusíme nakrájenou brokolici. Poté přidáme žampióny, osmažené tofu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podáváme s pohankou.
to je recept na jednu porci ?:)
OdpovědětVymazatNa dvě :)
VymazatVypadá to hodně dobře :) Už se těším, až si to dnes uvařím k obědu :)
OdpovědětVymazat