neděle 15. září 2013

Kapustová quinoa

Ingredience (2 porce)
1 hrnek quinoi (merlík chilský)
1 hrnek uvařené cizrny
1/2 hlávkové kapusty (cca 400 g)
2 velké žampiony
1/4 hrnku oříšků (vlašských, piniových, mandlí..)
1/2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
čerstvě namletý pepř, himalájská sůl
olivový olej

Postup
V hrnci přivedeme k varu dva hrnky vody, vsypeme quinou, snížíme plamen a necháme vařit asi 12-15 minut.
Cibuli, česnek a žampiony oloupeme a nakrájíme - česnek na plátky, cibuli nadrobno a žampiony na menší kousky. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibulku, česnek, žampiony a oříšky a pár minut mícháme a restujeme. Přisypeme na proužky nakrájenou kapustu a restujeme dál, dokud kapusta nepovadne. Poté podlijeme trochou vody a necháme chvilku dusit. Nakonec přimícháme uvařenou quinou, cizrnu a lahůdkové droždí, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Poznámky 
Pokud vám vadí tvrdé části kapusty, tak je klidně odřízněte (nebo duste delší dobu :). Jelikož mám zrovna oříškovou krizi, tak jsem místo nich dala do směsi nesolené arašídy. S kapustou zatím nejsem moc kamarád (mám z ní ráda akorát kapustové karbanátky), ale tohle jídlo se hned zapsalo mezi mé oblíbené a už se těším, až si ho zase připravím :))

10 komentářů:

  1. To vypadá moc hezky, musím se stavit do zdravé výživy a koupit si už konečně tu quinou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem si jí taky koupila, tak co nejdřív vyzkouším :D:)

    OdpovědětVymazat
  3. Už vím co budu mít na sváču v pondělí :)

    http://femmefatalebynelly.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. na quinou už se chystám docela dlouho, ale s kapustou... to by mě nikdy nenapadlo :D :) Každopádně to vypadá dobře .))

    OdpovědětVymazat
  5. Quinou jsem ještě nevyzkoušela, pokaždé, když jdu do Zdravé výživy, na ni zapomenu. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Na kolik je to prosím tě porcí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ňamka! :D Právě jsem dovařila a luxus :) . Díky moc! :-*

      Vymazat