úterý 1. července 2014

Vegan čistící a prací prostředky pro domácnost

Sonett se zabývá produkcí ekologicky šetrných čistících, úklidových a pracích prostředků. Vlastní certifikát Ecogarantie, Ecocontrol a Vegan. Jejich produkty si můžete objednat na e-shopu

Almawin nabízí 100% přírodní čistící prostředky. Vlastní certifikát Ecogarantie a dle několika zdrojů jsou odkazodkaz 2) všechny jejich produkty veganské.

Od firmy Sodasan pořídíte prací, mycí, čistící prostředky a mýdla. To vše pod záštitou certifikátů Ecocert, Ecogarantie a Vegan.

Pod Yellow and Blue se skrývá česká ekodrogerie z mýdlových ořechů testovaná pouze na lidech. Nabízí prostředky na nádobí, praní a úklid.

Green Force
Green force nabízí řadu 100 % ekologických čistících prostředků. Vlastní certifikát Vegan. 

Prostředky na čištění, praní a údržbu domácnosti nabízí firma Ulrich, jež vlastní certifikát Vegan. 

Ecozone
Ecozone se zabývá produkcí čistících a pracích prostředků, jež jsou certifikované BUAV, EU Ecolabel a Vegan certifikátem.

19 komentářů:

  1. moc by mě zajímal článek o vegan kosmetice..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. google a ideš

      Vymazat
    2. Tak to i me! Osobní zkušenosti s používanou kosmetikou (i dekorativni)... Sama mám sve favority a rada si přečtu další názory :)

      Vymazat
    3. Zrovna o vegan kosmetice je toho všude dost..tenhle článek mi připadá mnohem přínosnější, jelikož dohledat opravdu netestované prostředky (né netestované, že to firma jen tvrdí, jak to bývá třeba u kosmetiky, že..) je o něco složitější:) Proto díky Dewii za tenhle článek.

      Vymazat
    4. http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2013/09/cruelty-free-face-cosmetics.html
      http://dewiibatwoman.blogspot.cz/2013/08/cruelty-free-kosmetika-na-vlasy-oblicej.html

      Vymazat
  2. Ahoj, http://certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/ecover-a-certifikace-vegan/ :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky :) Je to škoda - jejich aviváž se žlutym víčkem super voní...

    OdpovědětVymazat
  4. Přemýšlela jsi o zhuštění vlasů? Moc by ti to slušelo a měla bys více nabídek o focení a tak (: Adriana by byla oproti Tobě kaše

    OdpovědětVymazat
  5. Můžu se zeptat, jaký používáš prostředek na praní prádla? :) Díky, Markét

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, ted jsem narazila na Earth Friendly products, mají certifikát vegan. Mas s nimi zkusenost? A jak jsi spokojena s YaB? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nemám :) No, odvařená z toho nejsem, moc mi totiž nevoní :))

      Vymazat
  7. Ten článek o ztrátě vegan certifikátu je z roku 2009, tzn. už to dávno může bejt jinak...

    OdpovědětVymazat
  8. zdravím, ktoré z týchto výrobvov sú cenovo najdostupnejší, tiež kupujem ecover a feeleco a teda som sklamaná....chcem vyskúšať niečo iné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, v práci používáme Sodasan a alespoň prostředek na nádobí je ok :) Naopak doma mám teď Yellow and blue prací prášek a moc nadšená nejsem.

      Vymazat
  9. Dívala jsem se včera v prodejně s eko výrobky... chtěla jsem nějakou aviváž... a všechny děsně smrdí :-( Takže už teď se bojím, jak budu shánět prášek na praní (zatím dojíždím staré zásoby)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U pracích prostředků také zatím pátrám po nějakém top =/

      Vymazat
  10. Ahoj, nevím, jestli to ještě někde zkoumá, ale také jsem se koukala, jak to s tím testováním je, protože právě řeším koupi nového prášku a ecoleaf mě moc nenadchl. Článek o tom, že nemají certifikát je z webu ethicalconsumer.org ze září roku 2008, v roce 2012 jim pak byla udělena značka "Leaping Bunny" a na stránce gocrueltyfree.org jsou mezi doporučenými značkami.
    Nicméně testují na jakýchsi mikroskopických vodních muškách jménem Daphnia, což ale buav.org nevadí, protože oni řeší pouze testování na obratlovcích.

    OdpovědětVymazat
  11. Ekodrogerii fandím - kolik takové vegan prostředky stojí,

    OdpovědětVymazat