sobota 1. prosince 2012

Jablečný štrúdl


Ingredience
Balení listového těsta*
4 velká jablka
2 lžíce skořice
2 lžíce třtinového cukru
dle chuti: rozinky, vlašské oříšky

Postup
Jablka nastrouháme na hrubo a necháme je okapat, smícháme s cukrem a skořicí, případně přidáme rozinky a (nebo) na kousky nakrájené vlašské oříšky.
Vál posypeme hladkou moukou a každý kus listového těsta vyválíme na tenký obdélníkový plát, na který rovnoměrně rozprostřeme jablka s tím, že po stranách bychom měli nechat cca 2 cm volné těsto. Srolujeme do tvaru štrúdlu a spojem dolů přesuneme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-25minut.

Poznámky
*Listové těsto kupuji chlazené značky Belbake (dá se koupit v Lidlu), které už je i vyválené na pečícím papíře (ale je to jenom jeden plát) nebo hluboce zmrazené značky Nowaco (to mám, myslím, z Tesca).

10 komentářů:

  1. listovy testo je to vegansky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty dvě značky, co jsem tu uvedla, ano :)

      Vymazat
    2. Nowaco obsahuje E471, to je ok?

      Vymazat
    3. V Nowacu je E471 rostlinného původu :)

      Vymazat
    4. Ok, děkuju moc :) . Já ho právě taky používám, ale nebyla sem si jistá :( .

      Vymazat
  2. Napsala jsem ti na formspring tak nevím jestli ti to přišlo :-)ú štrůdl mám ráda ! mm :D

    OdpovědětVymazat
  3. plác na veganství..jsem nová followerka!

    OdpovědětVymazat
  4. štrůdl miluju strašně moc:D vždycky se jim hrozně přejím, až bych se za to měla stydět:D ale třtinový cukr do něj tedy nedávám:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vzhledem k tomu, ze na obalu je uvedene obsahuje rostlinne oleje, pravdepodobne je ve slozeni i palmovy olej, coz nepovazuji za veganske ani zdravi prospesne.
    Hezky den, Sandra :)

    OdpovědětVymazat