čtvrtek 31. ledna 2013

Mixit - namíchej si své müsli!


Jako milovnice müsli a ovesných kaší jsem jásala radostí, když mi přišel e-mail, zda bych se nechtěla stát testovačkou Mixit. Tento projekt znám už delší dobu, nápad se mi moc líbí (už jsem si několikrát zkoušela, jaké mixy bych si objednala ;D), ale nikdy jsem si nic nezakoupila - důvodem byla cena. Avšak po první ochutnávce vlastního Mixit müsli musím uznat, že zde je cena úměrná kvalitě - kam se hrabou müsli z obchodů!
Jak už samotný název firmy napovídá, jde o mixování - můžete si vybrat z několika hotových směsí a nebo si namíchat mix podle sebe. Dlouho jsem váhala, jestli vyzkouším kaši, müsli nebo mix suchých plodů. Nakonec jsem se rozhodla pro müsli, které není zapečené, nýbrž sypané - pro mě trochu výzva, protože mám ráda (nezdravé, já vím) zapékané a sypané mi nikdy moc nechutnalo. Rozhodla jsem se mu však dát šanci a dobře jsem udělala!:)


Svou objednávku si můžete nechat poslat poštou nebo vyzvednout osobně v několika městech ČR, čímž ušetříte za poštovné (poštovné také neplatíte pokud si objednáte 6 a více tubusů). Mix, který si navíc můžete sami pojmenovat, obdržíte v igelitovém pytlíku, který je uložen v tubusu (u tubusu si můžete vybrat z několika designů), jehož velikost vás nejspíš překvapí jako mě. Při skladování v suchém, chladném a temném prostředí by měl mix vydržet chutný minimálně tři měsíce, ale pochybuji, že někomu tak dlouho může vydržet, když je tak výborný:)).
Tak, a teď už k vlastnímu zhodnocení Mixit :)



Zkráceně plusy a mínusy Mixit
-
Ořechy a sušené ovoce jsou (až na dvě výjimky) z dovozu
Neúplné složení některých výrobků (např. brusinek v karobu)
Hobliny z hořké čokolády obsahují mléko (nevýhoda pro vegany)
Cena mixu
V objednané směsi mi chyběla jedna položka (lyofilizovaný banán)
Při mixování suchých plodů bych ocenila (a možná bych nebyla sama:), kdyby byli na výběr i semínka

+
Možnost individuálního výběru složení a pojmenování výsledné směsi
Výběr z více jak 70ti přísad
Kvalita surovin
Zobrazení tabulky s nutričními hodnotami mixu
Popis účinků na zdraví u jednotlivých surovin
Chuť nesrovnatelná s chutí müsli z obchodů
Výběr z několika designů tubusu
Levné poštovné (+ možnost osobního odběru)
Rychlá dodávka
Možnost namíchaní bezlepkové či bio směsi


Jako největší výhody müsli z Mixit vidím v kvalitě, chuti a složení - je super si něco koupit a přečíst si ve složení jen ty věci, které byste tam očekávaly (viz složení Mixit müsli na fotce versus složení jednoho müsli z obchodů). Naopak největší nevýhodou je pro mě cena (můj mix stál 250,-).

(Pro zlé jazyky chci podotknout, že firma Mixit tenhle článek ovlivnila jen tak, že mi poslala slevový kupón, za který jsem si müsli objednala. Tím její kompetence končí ;))


Máte někdo zkušenosti s Mixit? :)

9 komentářů:

  1. Mixit som chcela vyskúšať aj ja, ale tiež ma tam celkom odrádza tá cena. Ale za kvalitu sa hold platí :)

    OdpovědětVymazat
  2. nemám zkušenost ale váhám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší! je to sice dražší ale neumím si už představit, že bych si měla koupit nějaké obyč. musli v krámu..ta kvalita je opravdu znát :) a nějaká semínka tam majíí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem na tom úplně stejně jako jsi na tom byla ty. :) Několikrát už jsem si namixovala svůj zob, ale nikdy ho neobjednala... Vždy mi vychází přes 3 stovky, a to se mi na müsli zdá moc... Ale třeba jednou... Kdo ví. :)

    OdpovědětVymazat
  5. koupila jsem švagrové na vánoce a už jsem ji ujedla... je to bomba :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád váhám, hlavně kvůli té ceně, ale asi to aspoň jednou vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem už chtěla, ale kvůli ceně jsem si neobjednala :D Ale asi zkusím ;) Jinak v té misce to je čistě ten mixit a nebo si ještě něco přidala? :) A jíš to jen taky nebo s mlékem či jogurtem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V misce je nakrájená mandarinka, jablko s Mixit müsli :)) Müsli jím většinou suché právě s nakrájeným ovocem :) přítel si na to ještě lije datlový sirup, pokud ho máme :) Jogurty skoro nejím a rostlinné mléko jsem teď měla po několika měsících :)

      Vymazat
  8. Slevové kód na mixit jsou nové na http://slevovykupon.net/stores/mixit-cz/

    OdpovědětVymazat