čtvrtek 14. března 2013

Hrachová kaše


Ingredience
500 g půleného žlutého nebo zeleného hrachu
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
kousek mořské řasy
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
bylinková sůl, pepř
1 cibule

Postup 
Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený. Druhý den vyměníme vodu a společně s bobkovým listem, novým kořením a kouskem mořské řasy (pokud nemáme, tak dáme majoránku) vaříme v hrnci (bez pokličky) do měkka.
Po uvaření vyndáme bobkové listy i nové koření, hrách částečně slijeme a rozmixujeme tyčovým mixérem - dle potřeby přilíváme zpět vodu z vaření. Dochutíme bylinkovou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Podáváme s opečenou cibulkou (popřípadě i s opečeným celerem), kysaným zelím, kyselou okurkou, ...

5 komentářů:

  1. dneska jsem jí dělal taky !!!!!! :DDDDDDDDD

    OdpovědětSmazat
  2. To vypadá více než lákavě, musím to někdy vyzkoušet x)

    OdpovědětSmazat
  3. Vynikající! Už dlouho jsem hrachovou kaši neměla a tahle mi moc chutnala. Jednoduché a taaak dobré :)

    OdpovědětSmazat
  4. Hrachova kaša je super!! Ja k tomu davam aj opečene tofu ☺☺

    OdpovědětSmazat
  5. Hmm, zrovna vařím, díky ta tip ;-)

    OdpovědětSmazat