500 g půleného žlutého nebo zeleného hrachu
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
kousek mořské řasy
3 stroužky česneku
kousek mořské řasy
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
bylinková sůl, pepř
1 cibule
Postup
Hrách propláchneme a necháme přes noc namočený. Druhý den vyměníme vodu a společně s bobkovým listem, novým kořením a kouskem mořské řasy (pokud nemáme, tak dáme majoránku) vaříme v hrnci (bez pokličky) do měkka.
Po uvaření vyndáme bobkové listy i nové koření, hrách částečně slijeme a rozmixujeme tyčovým mixérem - dle potřeby přilíváme zpět vodu z vaření. Dochutíme bylinkovou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Podáváme s opečenou cibulkou (popřípadě i s opečeným celerem), kysaným zelím, kyselou okurkou, ...
Po uvaření vyndáme bobkové listy i nové koření, hrách částečně slijeme a rozmixujeme tyčovým mixérem - dle potřeby přilíváme zpět vodu z vaření. Dochutíme bylinkovou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Podáváme s opečenou cibulkou (popřípadě i s opečeným celerem), kysaným zelím, kyselou okurkou, ...
dneska jsem jí dělal taky !!!!!! :DDDDDDDDD
OdpovědětVymazatTo vypadá více než lákavě, musím to někdy vyzkoušet x)
OdpovědětVymazatVynikající! Už dlouho jsem hrachovou kaši neměla a tahle mi moc chutnala. Jednoduché a taaak dobré :)
OdpovědětVymazatHrachova kaša je super!! Ja k tomu davam aj opečene tofu ☺☺
OdpovědětVymazatHmm, zrovna vařím, díky ta tip ;-)
OdpovědětVymazat