200 g okary
1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 menší cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce lahůdkového droždí
majoránka
sůl, pepř
strouhanka (nebo kukuřičná mouka)
olej
Postup
Ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme nacucat tak, aby vznikla hustá kaše. Přidáme okaru, nasekanou cibulku, prolisované česneky, hořčici, lahůdkové droždí, majoránku a pepř a všechno důkladně promícháme. Směs by měla být lepivá. Ze směsi formujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance nebo kukuřičné mouce a buď smažíme v pánvi na rozpáleném oleji nebo je jen olejem potřeme a dáme péct do trouby.
okary jsem nikdy nejedla :O vypadá to suprově!
OdpovědětVymazatOpět to vypadá bezvadně..zrovna nedávno jsme doma přemýšleli co z okary udělat!
OdpovědětVymazatMňam, to jsou ale dobroty! Okaru znám jen nasladko.
OdpovědětVymazatDoteď jsem nevěděla, že nějaké okary existují::D Díky za tip :))
OdpovědětVymazatA já si u jednoho z předchozích článků říkala, co to máš u těch batátů.. :D
OdpovědětVymazatco jsou to okary? :D vypadá to hodně lahodně :)
OdpovědětVymazatSójová drť - zbytek z výroby sójového mléka :) Dá se i koupit ve zdravých výživách :)
VymazatTak jsem je právě vytáhla z trouby a musím říct, že jsem dlouho nejedla něco tak dobrého! Myslím, že okaru už odteď ani jinak využívat nebudu :) Děkuji za recept! Eva
OdpovědětVymazatNevím, co dělám špatně. Vše je přesně podle receptu, karbanátky jdou krásně vypracovat, ale jakmile je dám do rozpáleného oleje, tak se během chvilky rozpadnou. Netuším čím to může být. Pečené v troubě jsou skvělé, ale trvá to déle a občas mívám naspěch. Zkoušela jsem 2x se stejným výsledkem.
OdpovědětVymazatZkus dát příště hold více vloček nebo ještě lépe ovesné mouky :) Pak by měly držet lépe pohromadě :)
VymazatHurááá, povedlo se. Moc děkuji.
Vymazat