úterý 12. února 2013

Francouzský jablečný koláč s drobenkou




Ingredience
100g celozrnné špaldové mouky
100g hladké mouky
50g rostlinného tuku Alsan
50g jablečného pyré (+3 lžíce)
50g třtinového cukru
2-3 lžíce sójového mléka
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
3 velká (spíše sladká a měkčí) jablka
- na drobenku tuk Alsan+ovesné vločky+třtinový cukr+skořice

Postup
Troubu zapneme na 180° C. Jablka zbavíme jáder a nakrájíme je na tenké půlměsíčky. Smícháme směs na drobenku a formu na koláč vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme oba druhy mouky, kypřící prášek, cukr a sůl. Přidáme jablečné pyré, mléko a povolený tuk a vypracujeme těsto. To dáme do formy a prsty vytvarujeme koláč se zvednutými okraji, který pomažeme třemi lžícemi jablečného pyré, vyskládáme nakrájenými jablky a nakonec posypeme drobenkou. Pečeme asi 30-35 minut.

5 komentářů:

  1. Ten vypadá skvěle, a máš ho i pěkně nazdobenej! Dřív jsem dělávala podobný, ale teda vypadal daleko hůř, než tento :D

    OdpovědětSmazat
  2. Jestli začnu pomalu, ale jistě tloustnout tak to máš také z nějaké části na svědomí! :D Vypadá to výborně a už jen naplánovat, kdy to zkusím :)

    OdpovědětSmazat
  3. Oooo ukládám:-)) Fakt vypadá jak z časopisu :-)

    OdpovědětSmazat