sobota 16. února 2013
Pizza těsto
Ingredience (2 velké plechy)
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
---------------------------------
+ olivový olej na vymazání plechu
+ variace na fotkách: rajčatové sugo, čerstvá rajčata, žampióny, kukuřice, zelená paprika, pórek, veganský sýr ricotta, bazalka, koření na pizzu
Postup
Do 100 ml vlažné vody nasypeme lžičku cukru, rozdrobíme půlku droždí, rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme sůl a mouku, přidáme kvásek, olej a zbytek vody a rukama vypracujeme těsto. To necháme hodinu (klidně i déle) kynout na teplém místě. Plech vymažeme olivovým olejem, těsto rozdělíme na dva díly a z každého dílu vytvarujeme na plechu tenkou placku. Pizzu poklademe surovinami dle chuti a dáme do vyhřáté trouby na 250° C a pečeme asi 8-10 minut.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
yummy!!!♥
OdpovědětVymazatmňam!! :) nevím,který Tvůj recept je lepší!!
OdpovědětVymazatmimochodem děkuju za tip s dvojdílnou krabičkou :D opravdu-minulý týden jsem byla u alberta v Plzni a mám ji!! :)
copak je to rajčatové sugo prosím?
OdpovědětVymazatV podstatě omáčka :) Na pizzu, ale i těstoviny :) Taky sem přidám recept :)
Vymazattak táto pizza vyzerá výborne!!!
OdpovědětVymazatŠtýl ženy
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTak jsem ji už vyzkoušela a je fakt výborná a udělala jsem si k tomu i ten veganský sýr ricotta. Díky za recept. A všem ostatním rozhodně doporučuji:).
OdpovědětVymazatDnes byla k obědu a úžasný. Myslím, že jsem našla další oblíbené jídlo. :) A děkuju za recept, zatím se mi vždy povedlo všechno, co jsem od tebe zkoušela uvařit. :)
OdpovědětVymazatAhoj, jak dlouho má vzcházet ten kvásek ? Už tu čekam celkem dlouho a nic :/
OdpovědětVymazatAhoj, odhadem asi 15 minut :)
VymazatVýborná :) máš skvělé recepty !
OdpovědětVymazatDostal jsem typ od Italů, používat místo vody perlivou minerálku. Rozdíl jsem zatím nezaznamenal.
OdpovědětVymazatO tom už jsem také slyšela, ale ještě nezkoušela :)
Vymazatvýbornej recept mozna by sli z toho testa udelat i langose :)
OdpovědětVymazatDnes ozkoušeno a těsto se povedlo. Sice kvásek nenakynul, jen bublal ale i tak byl efekt dobrý a pizza výborná. Díky!
OdpovědětVymazatZkoušela jsem dnes poprvé a těsto se povedlo a pizza chutnala celé rodince. Díky moc!
OdpovědětVymazat