čtvrtek 5. září 2013

Seven days, seven dinners! (2)


Zeleninový salát (rajčata, okurka, paprika, rukola, citrónová šťáva, sušená bazalka, čerstvě namletý pepř) s uzeným tofu


Cuketový krém s celozrnným chlebem (Lidl, značka Rivercote)


Zeleninová salát (polníček, crispy salát, paprika, rajčata, okurka, jablečný ocet, sušené oregano a bazalka) s arašídy, zapečené toasty s hořčicí a uzeným tofu


Zeleninový salát (ledový salát, paprika, rajčata, okurka, citrónová šťáva, sušená bazalka) s arašídy, opečená cuketa, opečené marinované tofu, sladká chilli omáčka


Cereální kaiserka s provensálskou pomazánkou (od značky Amunak), zeleninová obloha


Zeleninový salát (ledový salát, okurka, rajče, paprika, jablečný ocet, sušená bazalka, čerstvě namletý pepř), celozrnný toast s cuketovou pomazánkou


Zeleninový salát (rukola, ledový salát, rajče, okurka, paprika, jablečný ocet, sušené oregano, čerstvě namletý pepř) s opečeným tofu natural (posypané sladkou paprikou) a červenou čočkou 


P.S.: Kdo jste ještě nezkoušel červenou čočku do salátu, tak určitě zkuste - já si na tom poslední dobou dost ujíždím :))
P.S.2: Zkuste spočítat počet slova "salát" v tomto článku :D A příští dinner tips nebudou o nic lepší! :D

24 komentářů:

  1. Pěkně salátuješ/zeleninuješ :) moc pěkné večeře. Cuketový krém jsem ještě neměla, ale dnes budu mít k večeři zase brokolicový a ten miluji!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Posledný mesiac som mala každý deň šalát, šaláty milujem! A červená šošovica je úplne skvelá vec, úplne chápem tvoju posadnutosť :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě tedy dost monotónní večeře, to by mě asi brzo omrzelo. Mám jeden dotaz k té červené čočce, do salátu ji dáváš vařenou nebo pouze namočenou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama se divím, že mi saláty furt chutnají, ale nedokážu si den bez velké mísy salátu představit :) Dávám uvařenou, červená čočka se musí vařit.

      Vymazat
  4. jedna dobrota vedle druhé :) ani nevím, co bych si dala jako první.
    Zapéct tofu do toustu mě jednou napadlo, ale ještě jsem to nevyzkoušela. Musí to být dobrota! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju uzené tofu!:)
    Taky salátuju co se dá,dokud máme zeleninu ze zahrádky a má nějakou chuť. V zimě mě salát moc nezahřeje,tak si jich teď musím užít:)

    OdpovědětVymazat
  6. Už bych měla zkusit ty tvoje toasty:D. Pořád se jich ale bojím, hořčici zrovna moc nemusím (ale hořčičná marináda byla nejlepší!)

    OdpovědětVymazat
  7. miluju tyhle články (i když né moc, když je čtu večer! :D). všechno však vypadá naprosto skvěle

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné jako vždycky :) Většinu určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  9. ojj mňamky, já zeleninové saláty taky miluji neumím si představit večer bez salátu)... cuketový krém takdy dělám je to dobrota)... a když je úroda cuket tak udělam polévky hodně a dám si ji i do mrazáku zamrazit) na horší časy) a nebo ji i zavařuji se zeleninou), červenou čočku mám taky moc ráda, ať už v salátu nebo v polévce - je zdravá a hlavně rychle uvařená) a s přítelem si ujíždíme na marinovaném tofu to je uplně nelepší věc)

    OdpovědětVymazat
  10. Hodně zeleninky.. jsi můj člověk. :))

    OdpovědětVymazat
  11. Ta kaiserka s provensálskou pomazánkou vypadá úžasně! Jak ta pomazánka chutná, dá se to k něčemu přirovnat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím k čemu bych jí přirovnala, ale je děsně dobrá!

      Vymazat
  12. Všechno vypadá skvěle!Inspiruješ!:)Pomalu přecházím s vegetariánství na veganství a tvůj blog mi moc pomáhá.

    OdpovědětVymazat
  13. Já taky miluju saláty! :) Jak chutná ten cuketový krém? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně chutnal děsně moc! Víc než třeba mrkvový nebo brokolicový :))

      Vymazat
  14. ten cuketový krém vypadá skvěle:) s přicházejícím podzimem a zimou to bude určitě nejlepší večeře:)

    OdpovědětVymazat
  15. cereální kaiserky jsou vegan? kde je prosím kupuješ? (jsem ve všem taková zmatená:D) jinak - máš to krásně pestré:) není salát jako salát!:D

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Dewii,
    díky tvůmu blogu jsem se začala zajímat o to jak je to vlastně s masem a vajíčkama a vším živočišného původu, uplně mi to otevřelo oči. Donutilo mě to hodně přemýšlet, zajímat se o to jaký dopad má to co jíme na životní prostředí a tak. Maso nějak vynechávám už delší dobu. Rozhodla jsem se že bych i s těma ostatníma věcma ráda skoncovala, jen bohužel nevím jak přejít na veganskou stravu. Nejsem si uplně jistá jestli to vůbec lze ze dne na den? Proto bych tě ráda poprosila o radu, případě nějaké tipy. Jak si začínala ty třeba?
    Jsi pro mě velkou inspirací, jsi prostě úžasná, líbí se mi jak si zapálená a stojíš si za tím v co věříš, to je moc dobře. Měj se hezky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě se můžeš stát veganem ze dne na den, pokud chceš :) Já ale přecházela postupně, po částech začala vynechávat :) Jinak děkuju strašně moc!!

      Vymazat