400 g žampionů
20 g nesolených arašídů
1 cibule
1 lžička shoyu nebo tamari sójové omáčky
1 lžíce solamylu
mletý zázvor
mleté chilli
kousek hřebíčku
himalájská sůl, pepř
olej
Postup
Lilek nakrájíme na malé kostky, posypeme solí a necháme vypotit. Přebytečnou vodu utřeme. Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje opečeme cibulku, poté přidáme žampiony a lilek a smažíme dál. Vše zakapeme sójovou omáčkou, posypeme mletým zázvorem a chilli, přidáme kousek rozdrceného hřebíčku a arašídy, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec zahustíme lžící solamylu. Podáváme s rýží.
Postup
Lilek nakrájíme na malé kostky, posypeme solí a necháme vypotit. Přebytečnou vodu utřeme. Žampiony a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje opečeme cibulku, poté přidáme žampiony a lilek a smažíme dál. Vše zakapeme sójovou omáčkou, posypeme mletým zázvorem a chilli, přidáme kousek rozdrceného hřebíčku a arašídy, osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec zahustíme lžící solamylu. Podáváme s rýží.
Aa hned bych si dala, miluju čínu. Vypadá skvěle:)
OdpovědětVymazatČínu miluju, zato lilek mi do oka moc nepadnul :D
OdpovědětVymazatI tak to vypadá moc krásně a vlastně bych si to klidně dala a určitě si na tom pochutnala :))
miluju lilek a miluju čínu, takže nakupuju a vařim!
OdpovědětVymazatjééé, hned bych si dala... :)))
OdpovědětVymazatZúčastni se u mě na blogu giveaway :) !
čínu miluju a lilek též, takže super recept!
OdpovědětVymazatOnce Upon a Time
Mě se to na pohled nelíbí, vypadá to oslizle :-D Ale věřím že to může být dobré, i nevábně vypadající věci můžou bejt dobrota a lilek mám docela ráda. Já dělám zeleninovou čínu z cukety :-)
OdpovědětVymazatČína má být oslizlá! :D Taky vím, že to není vábný pohled - proto jsem fotku do článku vybírala dva dny :D
VymazatVypadá to skvěle, miluju lilek a určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatNo tak to si zakládám, tu udělám možná i dnes, čínu doma máme :)
OdpovědětVymazatTedy Dewii - tahle čína je fakt bezkonkurenční (trochu mi chutí připomínala i guláš) - když ve vzpomínkách porovnám ještě masožravé období, žádný guláš ani čína nechutnaly nikdy takhle výborně. Díky za recept - dnes se chystám na tvou brokolici s pohankou :-)
OdpovědětVymazatHanka Brauny