Ingredience (2 porce)
rýžové nudle pro dvě osoby1/2 brokolice
1 bílé tofu
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
50 g bambusových výhonků
sušené houby "jidášovo ucho" (stačí asi 25 g)
kousek čerstvého zázvoru
shoyu
mleté chilli
olej
sezamová semínka (nebo arašídy)
Postup
Jidášovo ucho zalijeme horkou vodou. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme na pár minut vařit v páře (pokud vám nevadí tvrdá brokolice, tak napařovat nemusíte). Rýžové nudle připravíme podle návodu na obale.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou mrkev, celer a brokolici, tofu a lehce orestujeme. Z hub slijeme vodu a společně s bambusovými výhonky je přidáme ke směsi. Přistrouháme kousek zázvoru, zakapeme shoyu omáčkou a dochutíme mletým chilli. Nakonec přidáme scezené rýžové nudle a vše orestujeme. Podáváme posypané sezamovými semínky.
Cist si tohle vecer v posteli je velice nebezpecne-ted neusnu! damn! (priste to aspon skarede serviruj!! :D)
OdpovědětVymazatVypadá to božsky <3
OdpovědětVymazatmňam! v asijských jídlech mám nejraději jidášovo ucho :D :))
OdpovědětVymazatTy jo ♥ Nechceš se rozdělit?
OdpovědětVymazatmiluju rýžové nudle :)
OdpovědětVymazatMňam mňam, jdu nakupovat ingredience!
OdpovědětVymazatvypadá perfektně :)
OdpovědětVymazatJídlo podle mýho gusta. :))
OdpovědětVymazat