batáty (sladké brambory)
česnek
olivový olej
tymián
himalájská sůl, pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200° C. Batáty omyjeme, nakrájíme na stejné kousky a promícháme s olivovým olejem, nakrájeným česnekem, solí, pepřem a tymiánem. Plech vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně na něj rozložíme batáty a dáme péct do trouby.
Ach, batátečky, láska ♥
OdpovědětVymazatuž se asi opakuju, ale je to prostě tak. Chuťovka, krása!!
OdpovědětVymazatMňám! :D....taky jsem dneska měla na oběd :)...s pečenýma žampionkama :)....jsou vynikající...ale škoda,že jsou tak drahé-54Kč za kilo u nás :/..ale minulý týden na ně byla akce,13Kč za kilo,no neber to! :D
OdpovědětVymazatdalší kdo mě provokuje :D chci taky batáty, ale ne za 54 kč ! :D
OdpovědětVymazatjsou výborný :)
OdpovědětVymazatfotíš moc hezky ;)
Teda, to vypadá dokonale!
OdpovědětVymazata co to je za přílohu??jinak batáty jsem nikdy nejedla, chutná to fakt sladce ? i po upečení?
OdpovědětVymazatJestli si někdy měla pečenou dýni hokkaido, tak chutná přesně tak, což mě nejvíc potěšilo, protože mi dýně chybí :) Je nasládlá, ale vyloženě sladká mi nepřišla :) To by se musela jinak připravit. A ta příloha jsou okarový karbanátky.
Vymazata co jsou ty placičky? :D
OdpovědětVymazatOkarové karbanátky, recept bude :)
VymazatSuper:-) jednoduché a určitě chutné :-)
OdpovědětVymazatBatáty jsem taky nikdy neměla, ale vypadá to moc dobře, úžasně fotíš jídlo.
OdpovědětVymazatHned bych přisedla ke stolu.. :D
OdpovědětVymazat