čtvrtek 25. července 2013

Overnight oats



Ingredience
1/3 hrnku jemných ovesných vloček (cca 30 g)
1 hrnek rostlinného mléka (200 ml - část lze nahradit vodou, sójovým jogurtem, nebo džusem)
1/2 lžíce chia semínek (cca 6 g)

Postup
Vše smícháme v misce dohromady (směs by měla být trochu tekutá, aby chia semínka mohla vytvořit gel) a necháme přes noc v lednici. Ráno dochutíme a ozdobíme dle libosti.

Poznámky
Do verze na fotce jsem dala skořici, lžíci domácího arašídového másla, nektarinku, banán a sušený fík. Vločky jsem zalívala lískooříškovým mlékem (nepřecezené, i s lískooříškovou drtí). 

14 komentářů:

  1. Overnight oats mám ráda, ale mnohem více mi vyhovuje pohanka na sladko, o které jsi už psala, ale dala bych si ocesné vločky, kdyby byly od tebe, vypadá to totiž fantasticky ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Mňamky. Tohle dělám čaasto, je to rychlé (když nepočítám to přes noc :D) a moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  3. přes noc je to nejlepší, kolikrát ráno nestíhám a tohle je rychlovka, stejně jako domácí musli:)

    OdpovědětVymazat
  4. dá se to dělat i s jynými semínky než chia?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by šla i lněná, tak taky tvoří "gel" :)

      Vymazat
  5. To musím zkusit, vypadá to skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já si zrovna koupila hotovou tak jsem zvědavá jak to bude chutnat, kdyžtak si udělám doma:))

    OdpovědětVymazat
  7. overnight oats jsem ještě nedělala a chia semínka jsou zkoušela použít, ale moc velkej úspěch neměli, tak to vyzkouším podle tebe :)

    OdpovědětVymazat
  8. to vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tuhle kaši jsem ještě nezkoušela, pořád nemám chia semínka. :/ :D

    OdpovědětVymazat
  10. máš krásnou podlahu/stůl :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nevadí ak vynechám chia semienka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš, ale musíš ubrat tekutiny a kaše bude mít trochu jinou konzistenci :)

      Vymazat