1/3 hrnku jemných ovesných vloček (cca 30 g)
1 hrnek rostlinného mléka (200 ml - část lze nahradit vodou, sójovým jogurtem, nebo džusem)
1/2 lžíce chia semínek (cca 6 g)
Postup
Vše smícháme v misce dohromady (směs by měla být trochu tekutá, aby chia semínka mohla vytvořit gel) a necháme přes noc v lednici. Ráno dochutíme a ozdobíme dle libosti.
Poznámky
Do verze na fotce jsem dala skořici, lžíci domácího arašídového másla, nektarinku, banán a sušený fík. Vločky jsem zalívala lískooříškovým mlékem (nepřecezené, i s lískooříškovou drtí).
Poznámky
Do verze na fotce jsem dala skořici, lžíci domácího arašídového másla, nektarinku, banán a sušený fík. Vločky jsem zalívala lískooříškovým mlékem (nepřecezené, i s lískooříškovou drtí).
Overnight oats mám ráda, ale mnohem více mi vyhovuje pohanka na sladko, o které jsi už psala, ale dala bych si ocesné vločky, kdyby byly od tebe, vypadá to totiž fantasticky ^^
OdpovědětVymazatMňamky. Tohle dělám čaasto, je to rychlé (když nepočítám to přes noc :D) a moc dobré :)
OdpovědětVymazatpřes noc je to nejlepší, kolikrát ráno nestíhám a tohle je rychlovka, stejně jako domácí musli:)
OdpovědětVymazatdá se to dělat i s jynými semínky než chia?
OdpovědětVymazatMožná by šla i lněná, tak taky tvoří "gel" :)
VymazatTo musím zkusit, vypadá to skvěle. :)
OdpovědětVymazatJá si zrovna koupila hotovou tak jsem zvědavá jak to bude chutnat, kdyžtak si udělám doma:))
OdpovědětVymazatovernight oats jsem ještě nedělala a chia semínka jsou zkoušela použít, ale moc velkej úspěch neměli, tak to vyzkouším podle tebe :)
OdpovědětVymazatto vypadá úžasně :)
OdpovědětVymazatTuhle kaši jsem ještě nezkoušela, pořád nemám chia semínka. :/ :D
OdpovědětVymazatmáš krásnou podlahu/stůl :D
OdpovědětVymazatPodlahu! Taky jí miluju! ♥ :D
VymazatNevadí ak vynechám chia semienka?
OdpovědětVymazatMůžeš, ale musíš ubrat tekutiny a kaše bude mít trochu jinou konzistenci :)
Vymazat