1 hrnek celozrnné mouky
1/2 hrnku jablečného pyré
2/3 hrnku rostlinného mléka
1 nastrouhané jablko (cca 150g)
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
2 lžičky jedlé sody
pár kapek citrónové šťávy
špetka soli
+ jablečné pyré a nasekané lískové (či jiné) oříšky
+ rostlinný olej (já měla lískooříškový)
Postup
V míse smícháme jablečné pyré, mléko, cukr, skořici, špetku soli a nastrouhané jablko. Pokapeme trochou citrónové šťávy, přisypeme mouku a jedlou sodu a vše rozšleháme, dokud není těsto hladké (podle potřeby přidáme buď mléko, nebo mouku - těsto by mělo být trošku hustší než těsto na palačinky). Těsto necháme 10 minut odstát a poté na malé vrstvě oleje z obou stran smažíme malé lívanečky.
Poznámky
Část mouky můžete nahradit jemnými ovesnými vločkami.
To vypadá perfektně!
OdpovědětVymazatjá je dělala normálka vajíčko,nastrouhané jablíčko a troška mouky! :) mňam
OdpovědětVymazatnechci být zlá, ale k čemu je vegance informace o lívancích s vajíčkem? :D
Vymazatmňam, výborne vyzerajú :)
OdpovědětVymazatTak ty si rozhodně udělám zítra k snídani :)
OdpovědětVymazatJen se mi nezdá lískooříškový olej vhodný na smažení
OdpovědětVymazatchci se zeptat, jakou konzistenci to má mít před smažením, má to být tekuté, jako na normální lívance, nebo tuhé a jen to jakoby opékat? :)
OdpovědětVymazatděkuji;))
Radši trochu méně tekuté než na normální lívance, je tam dost tekutých přísad :)
VymazatAhoj, chci se jen zeptat, nikde jsem to nenašla.. Ale jaké rostlinné oleje jsou použitelné? Používám jen kokosový (moc nemusím) a nebo slunečnicový (je v pořádku, že jsem ho nepřestala používat?) a nebo olivový.
OdpovědětVymazatAhoj, často čtu, že nejlepší je řepkový (po kokosovém samozřejmě) a olivový :)
VymazatDíky moc :) Ale slunečnicový taky snad nevadí :D (ale..ty jo..já zase celou dobu myslela, že řepkový je hnus...tak co se člověk nedozví! :) )
Vymazat