pátek 3. května 2013

Celerové hranolky

Ingredience 
1 celer
olivový olej
koření a bylinky podle chuti (granulovaný česnek, kari, mleté chilli, sušená bazalka,...)

Postup
Troubu předehřejeme na 200° C.
Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na proužky. Nakrájený celer dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme oblíbeným kořením a bylinkami a pořádně promícháme. Hranolky rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30-35 minut (liší se podle tloušťky hranolek) dozlatova, občas promícháme.

Poznámky
Bulvový celer nepatří mezi mou oblíbenou zeleninu, ale hranolky z něj jsou skvělé! Jako koření jsem zkoušela poprvé kari a podruhé granulovaný česnek+sušené oregano, ale nebojte se i dalšího koření :))

11 komentářů:

  1. snad už se k nim konečně dokopu a vyzkouším je!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty Tvé fotky jsou překrásné ... Vždycky 5 minut sedím a jen se kochám! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Šikulka seš, vypadají krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. to vypadá krásně, fotíš skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  5. zitrejsi obed je na svete! jupiii

    OdpovědětVymazat
  6. Celerove hranolky jsem dělala, jsou úžasné! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tak už vím, co z toho celeru, co jsem si ve čtvrtek koupila udělám :). Hrozně se mi líbil, ale nevěděla jsem co z něj:D.

    OdpovědětVymazat
  8. Celer používám v podstatě jen do polévky a do pomazánky, ale na hranolky je to velmi zajímavý nápad. Mám chuť to vyzkoušet :-) Víte někdo o nějakém dalším koření, které by se k tomu mohlo hodit?

    OdpovědětVymazat
  9. celerové hranolky jsem zkoušela jen jednou asi před dvěma roky v létě a bylo to přííííšerné odporné :D ten večer jsem už nic nejedla :D ale chci tomu dát ještě jednou šanci :)

    oprirodnikosmetice.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Nejlepší hranolky na světě! Dělám česnek, sůl + oregano :)

    OdpovědětVymazat