Ingredience
1 celer
olivový olej
koření a bylinky podle chuti (granulovaný česnek, kari, mleté chilli, sušená bazalka,...)
Postup
Troubu předehřejeme na 200° C.
Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na proužky. Nakrájený celer dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme oblíbeným kořením a bylinkami a pořádně promícháme. Hranolky rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30-35 minut (liší se podle tloušťky hranolek) dozlatova, občas promícháme.
Poznámky
Bulvový celer nepatří mezi mou oblíbenou zeleninu, ale hranolky z něj jsou skvělé! Jako koření jsem zkoušela poprvé kari a podruhé granulovaný česnek+sušené oregano, ale nebojte se i dalšího koření :))
snad už se k nim konečně dokopu a vyzkouším je!
OdpovědětVymazatTy Tvé fotky jsou překrásné ... Vždycky 5 minut sedím a jen se kochám! ;-)
OdpovědětVymazatŠikulka seš, vypadají krásně :)
OdpovědětVymazatto vypadá krásně, fotíš skvěle :)
OdpovědětVymazatzitrejsi obed je na svete! jupiii
OdpovědětVymazatno teda mňam!!!
OdpovědětVymazatCelerove hranolky jsem dělala, jsou úžasné! :))
OdpovědětVymazatTak už vím, co z toho celeru, co jsem si ve čtvrtek koupila udělám :). Hrozně se mi líbil, ale nevěděla jsem co z něj:D.
OdpovědětVymazatCeler používám v podstatě jen do polévky a do pomazánky, ale na hranolky je to velmi zajímavý nápad. Mám chuť to vyzkoušet :-) Víte někdo o nějakém dalším koření, které by se k tomu mohlo hodit?
OdpovědětVymazatcelerové hranolky jsem zkoušela jen jednou asi před dvěma roky v létě a bylo to přííííšerné odporné :D ten večer jsem už nic nejedla :D ale chci tomu dát ještě jednou šanci :)
OdpovědětVymazatoprirodnikosmetice.blogspot.cz
Nejlepší hranolky na světě! Dělám česnek, sůl + oregano :)
OdpovědětVymazat