neděle 26. května 2013

Film tips III.

Frida
Čekala jsem něco úplně jiného - něco více historického, no a popravdě nudného. Film se ale spíš než na uměleckou kariéru mexické malířky Fridy nebo na historický kontext soustředí na životní nástrahy, které jí osud přivedl do cesty - od dopravní nehody, přes věčně nevěrného manžela až po ztrátu dítěte. Všechny tyto zkušenosti Frida potom přenáší do své tvorby. Její roli ztvárňuje ve filmu skvělá a nádherná Salma Hayek.

Vrtěti psem
Na prezidenta vytáhnou sexuální obtěžování dva týdny před volbami? Nevadí, vymyslíme si válku! Tento film nám minulý semestr doporučil jeden z profesorů a já se k němu dostala až teď. Přijde mi to celé trochu nadnesené a zjednodušené, ale určitě to stojí za shlédnutí (povinně by ho měli vidět všichni lidé, kteří slepě věří všemu, co média - ať už televize, noviny či internetové zdroje - říkají).

“Why does the dog wag its tail? Because the dog is smarter than the tail. If the tail were smarter, it would wag the dog.”

Černobílý svět
Černobílý svět je skvělý snímek reflektující 60.léta v Americe se zaměřením na rasovou nerovnost (plus se zde dost podařeně zobrazuje i tehdejší postavení ženy). Ani nechci vědět kolikrát jsem během filmu řekla "to si děláš srandu?!" - některé scény mě vážně dostaly a postavě Hilly jsem měla chuť vstřelit kulku do hlavy. Rada - nepouštějte si tento film, pokud máte špatnou náladu, zaručuji vám, že budete brečet (pokud jste teda taková měkkota jako já).

Černá labuť
Tenhle film mohu zařadit mezi své srdcovky. Uhranul mě natolik, že jsem se na něj koukala několik dnů po sobě a teď se k němu po dlouhé době vrátila. Nevím, čím to dokázal. Natalia Portman zvládla svou roli na výbornou. Paradox je, že jak mám ve filmech ráda Milu Kunis, tak tady její postavu vyloženě nesnáším (nemyslím tím, že by jí zahrála špatně - jen se během filmu víc "ztotožňuji" s postavou Natalie).

Celeste a Jesse navždy
Celý film je spíše soustředěn na hlavní hrdinku, o které si nejednou během filmu řeknete, že je to hrozná krá... blbka. Celeste je perfekcionistka, která musí mít vždy pravdu a tak si svůj omyl uvědomí až moc pozdě. Tento film by mohl sednout některým dlouhodobým párům, kteří spolu stejně jako filmový pár chodí už od mladého věku. Je to celkem ze života.

12 komentářů:

  1. Neviděla jsem ani jeden! :O Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  2. Frida mě taky mile překvapila :) Dívali jsme se na ní ve škole a tohle jsem opravdu nečekala! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Černobílý svět a Černá labuť... To jsou úžasný filmy. Na csfd.cz jsem oběma dal 5 hvězdiček. :D
    Celeste a Jesse navždy mám v plánu vidět.

    OdpovědětVymazat
  4. černobílý svět je fakt úžasnej film ale černá labuť mě docela zklamala a nijak mě neoslnila

    OdpovědětVymazat
  5. Černou labuť zbožňuju! Ani nevím, kolikrát jsem se na ten film dívala. Určitě na tom bude mít zásluhu i trio velmi oblíbených herců - krom Natalie a Mily ještě Vincent Cassel.
    Jo a doporučuju přečíst si Černobílý svět jako knihu, podle mne je mnohem lepší než film.

    OdpovědětVymazat
  6. viděla jsem jen černou labuť.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. černou labuť mám taky hrozně ráda a jinak děkuji za tipy, teď se mi moc hodí:)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé jsem moc ráda,že jsi mrkla na ten film,co jsem ti doporučila a líbil se ti (Celeste and Jesse forever), akorát se omlouvám, psala jsem ti když jsem to měla rozkoukané,měla jsem za to, že tam toho veganství bude víc:/:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, byl to skvělý film a ne kvůli veganství:))

      Vymazat
  9. Černobílý svět je super, mám ráda takové filmy. A znáš Milk o Harvey Milkovi(americký sktivista za práva gayů)? Myslím že by se ti mohl líbit. :)
    mrkev

    OdpovědětVymazat