středa 3. července 2013

Krémová polévka z červené řepy



Ingredience
500 g červené řepy
150 ml rostlinného mléka
asi 800 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvý nasekaný tymián
1 a půl lžíce citrónové šťávy
mořská sůl, pepř
olej
na posypání čerstvé nasekané bylinky, opražená slunečnicová či dýňová semínka

Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme řepu a vše ještě 2-3 minutky osmahneme. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí řepy. Poté osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián, citrónovou šťávu a přilijeme mléko. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a podáváme posypané nasekanými bylinkami a/a nebo opraženými semínky.  

8 komentářů:

  1. Jupí! Je to už dávno co jsem na ní našla recept a pak ho ztratila, super díky! :)

    OdpovědětSmazat
  2. Tak ted aspoň vím, co z ní příště zkusím, snad budeme mít brzy už domácí ;-)

    OdpovědětSmazat
  3. Parádní blog, jsi mi velkou inspirací :)) jsem sice "jen" vegetarián, ale velmi obdivuji tvůj přístup k životu a ke všemu živému :) ať se ti daří! :)

    OdpovědětSmazat
  4. vypadá to buď jak jahodová dřeň nebo krev (nic proti) :D červenou řepu mám ráda, ale mojemu tělu nějak neprospívá, dělá mi zácpu :/

    OdpovědětSmazat
  5. neměla jsi dřív blog na blog.cz? s anonymníma jídelníčkama :)

    OdpovědětSmazat
  6. Mnaam,ale mě teda láká spíš ten chleba(:D),ten vypadá sakra dobře.

    OdpovědětSmazat
  7. Babička mě pořád zásobuje řepou, tohle by nebylo špatné! :)

    OdpovědětSmazat