500 g červené řepy
150 ml rostlinného mléka
asi 800 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvý nasekaný tymián
1 a půl lžíce citrónové šťávy
mořská sůl, pepř
olej
na posypání čerstvé nasekané bylinky, opražená slunečnicová či dýňová semínka
Postup
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme řepu a vše ještě 2-3 minutky osmahneme. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí řepy. Poté osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián, citrónovou šťávu a přilijeme mléko. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a podáváme posypané nasekanými bylinkami a/a nebo opraženými semínky.
Jupí! Je to už dávno co jsem na ní našla recept a pak ho ztratila, super díky! :)
OdpovědětVymazatTak ted aspoň vím, co z ní příště zkusím, snad budeme mít brzy už domácí ;-)
OdpovědětVymazatParádní blog, jsi mi velkou inspirací :)) jsem sice "jen" vegetarián, ale velmi obdivuji tvůj přístup k životu a ke všemu živému :) ať se ti daří! :)
OdpovědětVymazatvypadá to buď jak jahodová dřeň nebo krev (nic proti) :D červenou řepu mám ráda, ale mojemu tělu nějak neprospívá, dělá mi zácpu :/
OdpovědětVymazatblood!
OdpovědětVymazatneměla jsi dřív blog na blog.cz? s anonymníma jídelníčkama :)
OdpovědětVymazatMnaam,ale mě teda láká spíš ten chleba(:D),ten vypadá sakra dobře.
OdpovědětVymazatBabička mě pořád zásobuje řepou, tohle by nebylo špatné! :)
OdpovědětVymazat