1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
1 a 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
1/2 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku rostlinného oleje
až 2/3 hrnku rostlinného mléka
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce mleté skořice
špetka soli
1/2 zralého banánu
1 hrnek třešní nakrájených na malé kostičky
1/3 hrnku hořké čokolády nakrájené na malé kostičky
1/4 hrnku rostlinného oleje
až 2/3 hrnku rostlinného mléka
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce mleté skořice
špetka soli
1/2 zralého banánu
1 hrnek třešní nakrájených na malé kostičky
1/3 hrnku hořké čokolády nakrájené na malé kostičky
Postup
Troubu předehřejeme na 170° C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme celozrnnou mouku, ovesné vločky, třtinový cukr, kypřící prášek, skořici, sůl a nakrájenou čokoládu. V hlubší nádobě rozmixujeme tyčovým mixérem půl hrnku mléka s polovinou nakrájeného banánu.
Do mísy se sypkými ingrediencemi přilijeme olej a rozmixovaný banán s mlékem. Všechny ingredience vypracujeme v těsto, podle potřeby přiléváme mléko (těsto nesmí být tekuté! viz fotka ↓).
Z těsta lžící vybíráme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Povrch kuliček lehce roztlačíme na placku. Cookies pečeme v předehřáté troubě 10 až 15 minut.
Poznámky
V cookies na fotkách je půl hrnku nasekané čokolády a přijde mi, že jí tam je zbytečně moc - každopádně kdo to chce extra čokoládové, může ten půl hrnek dát. Stejně tak si podle chuti upravte množství cukru (část třtinového cukru můžete nahradit vanilkovým), já dala půl hrnku a příště dám jen třetinu.
to je osud, zrovna dneska jsem si říkala, že bych si dala cookies sušenku:D vypadá to nádherně!:)
OdpovědětVymazatSuper! To musim dneska udělat akorát s rozinkama, jsem na to dost zvědavá protože jsem zatim dělala jenom klasický cookies
OdpovědětVymazatVypadají skvěle. Těším se, až budou třešně. Tohle léto jsem měla zatím jednou ne moc zralou, kterou jsem si dneska utrhla. :D
OdpovědětVymazatjdu to zkusit teď hned! :D :3
OdpovědětVymazatMyslíš, že by šly i z jahod?
OdpovědětVymazatProč ne :)
Vymazatpřipomíná mi to trochu pečenou kaši, ale moc pěkné :)
OdpovědětVymazatuuu rozplývám se! :)
OdpovědětVymazatÚžasné!
OdpovědětVymazatmňam... musím vyzkoušet... vypadá to krásně a já mám na sušenky šílenou chuť)
OdpovědětVymazatoh vyzerajú mňam :) pošli mi prosím poštou :) (ale nie)
OdpovědětVymazathttp://cestchic-daniela.blogspot.sk/
Tak dneska jsem zkoušela, a musím říct, že byly výborné!!! děkuji za tip, olizuju se ještě teď! mnam ;)))) (paw)
OdpovědětVymazatVýborné! Místo třešní jsem dala brusinky (miluju je) a jsou prostě úžasné!
OdpovědětVymazatDewii děkuji! Když jsem je dělala poprvé, jen s čokoládou, skořicí a kokosem, celá rodina si pochutnávala. Takže jsem je udělala podruhé a experimentovala jsem :3 První kombinace jsou sušené jahody, čokoláda a mandle, druhá kombinace vlašáky, čokoláda a skořice. Jedním slovem úžasné. http://www.imagehosting.cz/?v=cookieeie.jpg Ještě jednou díky za tip.
OdpovědětVymazatTo vypadá dokonale. Jsou křupavé? Nemám ráda měkké sušenky :D
OdpovědětVymazatJsou měkké :)
VymazatAhoj, musim Ti je taky pochválit, v lehkých obměnách už si na nich pochutnala spousta lidí :) a já mám vždycky co dělat, abych těsto nesnědla, ještě než přijde do trouby :D
OdpovědětVymazatPája
Ahoj, děkuju moc! Jsem ráda, že chutnají :)
VymazatAhojky...doporucili mi Tvuj blog na FB, kdyz jsem hledala recept na nejaky dobry susenky. Prave jsem je dopekla a jsou BOMBA...s nejakou obmenou a vegan, gluten-free cookies jsou na svete. Jednoduche a rychle...maximalni spokojenost...
OdpovědětVymazatUz se zacinam poohlizet po dalsich tvych receptech... ;-)