pondělí 22. července 2013

Makové müsli se švestkami


Ingredience
2 hrnky jemných ovesných vloček
2/3 hrnku mletého máku
1/3 hrnku nakrájených sušených švestek
1 lžíce loupaných sezamových semínek
1 lžíce mleté skořice
3 lžíce datlového sirupu
1/4 hrnku jablečného pyré
1/3 lžičky soli
nastrouhaná kůra z 1/2 malého citrónu

Postup
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Velký plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, mák, sůl, sezamová semínka, skořici a sušené švestky. V menší misce smícháme jablečné pyré, citrónovou kůru a datlový sirup. Tekuté ingredience přilijeme k sypkým a pečlivě promícháme. Směs rovnoměrně naneseme na plech. Dáme péct na 7 minut, poté směs dobře
promícháme a pečeme dalších 8-10 minut.
Vytáhneme plech z trouby, müsli necháme vychladnout na plechu a pak ho přesypeme do dobře těsnící uzavírací nádoby.

Poznámky
Moc se mi nepodařila fotka, ale jinou vyfotit bohužel nemůžu, protože jsem už stihla všechno müsli sníst! Jestli vám nevadí mák, tak ho určitě zkuste! Přijde mi dokonce sladší a chutnější než to čokoládové :)

7 komentářů:

  1. Vyzerá to chutne a nie je to ani nejako extra náročné na prípravu :3

    GiveAway with Oasap.com !! → http://blog-de-la-licorne.blogspot.sk/2013/07/oasap-giveaway.html

    OdpovědětSmazat
  2. Vypadá strašně dobře..možná zkusím :)

    OdpovědětSmazat
  3. Jak je tam mák, skořice a ovesné vločky, budu to milovat!

    OdpovědětSmazat
  4. Abych se přiznala, domácí müsli jsem ještě nedělala. A ani v obchodě jsem neviděla müsli se švestkami, takže děkuji za tip :)

    OdpovědětSmazat
  5. hezký nový design :) k pečenému musli se pořád nemůžu nějak dokopat :D

    OdpovědětSmazat
  6. Müslli jsem chtěla zkusit už dlouho, do tohohle určitě půjdu, vypadá to dobře a švestky s mákem jsou super kombinace :)

    OdpovědětSmazat
  7. Stará dobrá kombinace máku a švestek. :)

    OdpovědětSmazat