čtvrtek 8. srpna 2013

Cruelty-free kosmetika na vlasy, obličej a tělo

OBLIČEJ

ODLIČOVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ PLETI
Co se týče odličovacích přípravků, tak je pro mě jednoznačným favoritem značka Rival de Loop. Za objevení téhle značky jsem málem brečela štěstím. Je levná, její produkty mají značku vegan (nevím, jestli úplně všechny, ale ty, které jsem si prohlížela ano) a vůbec nejde o nekvalitní kosmetiku - odličovací mléko jsem si hned zamilovala, jelikož je po něm pleť úžasně jemná, hebká a voňavá (a jdou s ním odlíčit i oči). Stejně tak pěstící pleťová voda pro suchou a citlivou pleť je prostě skvělá, bez alkoholu, nevysušuje pleť, též vhodná i pro odlíčení očí a hezky voní (potvrzeno i Kubou :).

PLEŤOVÉ MASKY A PEELING
Co se týče masek, tak také sahám po značce Rival de Loop. Nedávno byla akce 1+1 zdarma, tak jsem si vzala jedno balení peelingové slupovací masky Aloe Vera & Kamilienextrakt (není na fotce) a olivovou masku s lotusovým extraktem. Peelingovou jsem už vyzkoušela, jde dobře sloupnout a pleť je po ní krásně jemná a na pohled zdravější. Jedinou nevýhodou těchto masek je jejich nepraktické balení. Až dodělám tyto masky, mám v plánu si pořídit meruňkový peeling od Freemana (koupíte v Tetě, v Rossmannovi je to zbytečně dražší).

KRÉMY, OLEJE A HYDRATACE OBLIČEJ
Mimo masky a peeling pleť mažu kokosovým olejem od značky Purity Vision - konkrétně tento koupíte v DM, velké balení asi za 200,-.

BALZÁM NA RTY
Mám dost náročné rty, které jsou neustále suché a popraskané. Balzám na rty Alverde s vanilkovými květy a mandarinkou je skvěle hydratuje a krásně voní. Stejně skvělé vegan balzámy jsou i Hurraw a Crazy Rumors.

VLASY

ŠAMPON A BALZÁM NA VLASY
Šampóny střídám od Alverde a Alterry (obě značky mají i balzámy na vlasy, Alverde koupíte v DM a Alterru v Rossmannovi). Od Alverde si nejčastěji kupuji regenerační šampón pro poškozené a lámavé vlasy s avokádem, na fotce ale můžete vidět jiný - šampon jablko a papaya - a od Alterry repair šampon makadamia a fíky. Se všemi jsem spokojená :)

MASKA NA VLASY
Pokud chci vlasům dopřát trochu péče, vmasíruji do nich kokosový olej Purity Vision. Také mám BIO zářivou masku na vlasy s marockým kaolínem od Yves Rocher, kterou jsem dostala jako dárek o mamky, ale moc se mi na vlasech neosvědčila.

LAK NA VLASY
Jako lak na vlasy jsem si nově koupila Alverde lak na vlasy s citrónem a bílým čajem, balení 150 ml stojí 110,-, což není zanedbatelná částka, ale levnější netestovaný lak na vlasy se mi zatím nepodařilo sehnat (zakoupila jsem ho až po focení fotek k článku, takže na fotce chybí :).

TĚLO

TĚLOVÉ MLÉKO
Místo tělového mléka používám kokosový olej Purity Vision, po kterém tělo úžasně voní (jak překvapivé!:D), skvěle hydratuje a regeneruje pokožku a je 100% přírodní.

SPRCHOVÝ GEL
Svůj hydratační sprchový gel Original source miluji nadevše!! Voní přímo dokonale! Stojí okolo 70,- (balení 250 ml) a koupíte ho v DM.

MÝDLO
Mýdlo stejně jako šampón a balzám na vlasy kupuji v Rossmannovi od značky Alterra. Mají několik druhů (na fotce je mýdlo s čistým mandlovým olejem) a jedno balení stojí asi 12,-.

PARFÉM
Parfém jsem si nechala vyrobit od jedné paní z fleru, která má značku kosmetiky jménem Essence (stránka). Po dlouhém rozmýšlení jsem si vybrala ylang-ylang pomeranč a citronová tráva - stačí nanést malé množství a rozline se kolem vás krásná vůně.

DEODORANT 
Pro deodorant chodím do Marks&Spencer, tentokrát mám tělový sprej Butterfly (stál okolo stovky), který se zatím osvědčil - voní hezky, je účinný a nedělá fleky na oblečení.

OPALOVACÍ KRÉM
Opalovák jsem si koupila od Alverde. Je pravda, že se hodně špatně roztírá (a četla jsem, že je to tak prý se všemi přírodními opalovacími krémy), ale jinak nemám, co mu vytknout.

38 komentářů:

  1. Kokosový olej je super věc, měla jsem ho na vlasy a můžu ho jenom chválit! Teď se chystám na tenhle z DM, ale musím na to připravit peněženku:D

    OdpovědětVymazat
  2. Supér, 50% kosmetiky máš úplně stejnou, jako já :D Také si hodně kupuji Alterru, je cenově dostupná a dobrá, mám jinak i ráda Manufakturu, je česká, přírodní a netestovala nikdy na zvířatech! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Rival de Loop vůbec neznám, ale zní to dobře. Sprcháč Original source taky používám, u nás ho teda mají v přepočtu za třicet kč, a voní nádherně, můj problém je, že bych je vždycky nejradši snědla :D:D

    OdpovědětVymazat
  4. A kosmetika Rival de Loop je odkud? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.. :)
      Jen ten parfém z Fleru vyrobený nebude asi veganský...

      Vymazat
    2. Proč by neměl být? Jestli myslíš kvůli včelímu vosku, tak jsem si připlatila a nechala ho samozřejmě nahradit sójovým voskem..

      Vymazat
    3. Tak teď už veganský je... ;) :D

      Vymazat
  5. Hezkej článek, snad si lidi uvědomí, že kupovat testovanou kosmetiku je NAPROSTO zbytečný. Já teda používám věci víceméně jen od Marks&Spencer a Lush (a odličovací gel na obličej mam od The Body Shop a miluju ho nejvíc!). Prostě Britové u mě vedou :D ale určitě zkusím

    OdpovědětVymazat
  6. dneska jsem si na tvoje doporučení koupila stejný sprchový gel a musím říct, že voní božsky! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Na kolik vyjde Rival de Loop nějaké pleťové čistící mléko? Docela mě to zaujalo..Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že okolo 40,- :)

      Vymazat
    2. Tak to je super cena, díky moc :) určitě ozkouším nějaké čistící pleťové mléko..používala jsem ten růžový alverde (s růží), ale stojí okolo 80, tak zkusím něco levnějšího :)

      Vymazat
    3. A jestli mohu něco doporučit, tak fajn je česká firma Herbavera, navíc je velmi levná. Třeba půlkilová balení masek na vlasy jsou fajn a kvalitní a mají i prostředky na úklid... Nemají certifikát, ale věřím, že netestují, více o tom netestování zde: http://www.herbavera.cz/o_nas/filozofie_vyrobku.html Jinak výrobky se dají sehnat např. v coop prodejnách :)

      Vymazat
  8. Ten opalovací krém od Alverde je příšernej. Nesmyla jsem ho ani po třech dnech :D Ale už prodávají i opalovací krém Alverde ve spreji a ten se roztírá mnohem lépe. Ale to asi dělají všechny přírodní opalováky.. Jinak jsem byla nemile překvapená, že Alverde není veganská značka, má spousty veganských výrobků, ale ne všechny, chce to opravdu hledat logo vegan.

    OdpovědětVymazat
  9. Některé produkty používám taky....no a ten kokosový olej, ten se hodí úplně na všechno! :) ale ze všeho nejradši ho stejně používám v kuchyni, na cizrnové lívanečky :)

    OdpovědětVymazat
  10. na kolik vyšel ten parfém s nahrazením vosku, prosím? :)

    OdpovědětVymazat
  11. nezmasti mi ten kokosový olej moc obličej? a dá se použít pod make up ? DÍKY za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nanáším ho malinko a vmasíruji ho :) A pod make-up jsem ho zatím nezkoušela.

      Vymazat
  12. Ahoj, s veganstvím začínám a jsem docela zmatená z těch různých certifikátů... Mám nakoupenou kosmetiku od Rival de loop s vegan logem, ale teď jsem si všimla že na různých diskuzích píšou, že ani Alverde, ani Alterra, ani Rival de loop nejsou 100% veganské, protože nemají jakýsi jiný certifikát, který zaručuje že netestují (nebo si nenechávají testovat od někoho jiného atd....) na zvířatech.... A byla jsem z toho docela hodně zklamaná.
    Tento tvůj článek mě ale docela uklidnil, protože ti docela věřím :-) Jen bych se ještě chtěla zeptat jestli používáš ještě jinou kosmetiku kromě výše zmíněné? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nejsou, mají některé výrobky, které vegan nejsou - takže stačí brát ty výrobky, kde vegan logo je. Používám ještě dekorativku, o té bude článek příště :)

      Vymazat
  13. jakou pouzivas zubni pastu?? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám Denkmit a až dodělám tak chci zkusit Alverde a Jason :)

      Vymazat
  14. Ahoj,
    děkuju moc za tip na kosmetiku Rival de Loop, už mám taky doma a voní úžasně!! :) A to už jsem si myslela, že ohledně netestované kosmetiky znám všechno :D .
    Jinak mě trochu mrzí, že si zrušila ask, ale samozřejmě to chápu, nemá cenu si kvůli nějakým debilům nechat kazit náladu ;) . Si krásná a moc milá!
    GO VEGAN! :)

    OdpovědětVymazat
  15. když jsem ten sprcháč v DM viděla, hned jsem si vzpomněla na Tebe:)

    OdpovědětVymazat
  16. Netušíš, jestli je Original Source čistě přírodní (certifikát)?

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj,
    Mockrát děkuji za skvělou inspiraci. Vůbec jsem netušila ze rossmann něco takového vede.:)
    Už mám doma čisticí vodu a sampon a voní oboje úžasně:)
    Těším se na článek o kosmetice dekorativní:)

    OdpovědětVymazat
  18. Holky, ja ted musim taky menit kosmetiku, Avonu byl odebral cruelty free zajicek. Jen tady koukam ze všechna kosmetika, kterou doporučuješ je veganska a ma tu znacku od PETY? veganskou a ma taky toho cruelty free kralicka? Ja veganka nejsem, takze to mi je burt, ale dost baziruju na tom kralickovi. Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka Vegan je lepší jak značka PETA, tahle organizace není úplně spolehlivá :)

      Vymazat
    2. Takze když je něco vegan je tam jistota ze není zadna slozka ani cely výrobek testovan na zviratech?

      Vymazat
    3. A třeba jsem našla, že Yves Rocher testuje na zvířatech a je na seznamu společností, které testují na zvířetech, sice pěstují svoje rostlinky v bio kvalitě, ale k čemu to je, když pak testují na zvířatech?

      Vymazat
  19. Značka Vegan znamená, že daný výrobek neobsahuje živočišné složky a nebyl testován na zvířatech.

    OdpovědětVymazat
  20. http://www.netestovanonazviratech.cz/seznam-znacek-s-hcs-hhps-dostupnych-v-cr.htm

    NETESTUJOU A JSOU (VĚTŠINOU VEGANSKÉ)

    OdpovědětVymazat
  21. Nemáš nějaký tip na vegan/netestovaný intimní gel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v DM mají BIO PHA ORGANIC , teda já ho používám, tak doufám, že jim můžu věřit ! :)

      Vymazat